Metas chatbot kallade Mark Zuckerburg för "skum och manipulativ"

Från sajten:
image

Meta har tagit fram en egen chatbot men den verkar inte riktigt fungera optimalt ännu då den alldeles nyligen har kallat sin egna skapare för “skum och manipulativ”.

Blenderbot 3 är Metas egna AI-baserade chatbot som huserar på Facebook. Användare kan chatta med Blenderbot och ska då få relevanta svar men svaren kanske inte riktigt uppskattas av alla. Blenderbot beskrev Mark Zuckerburg som en skum och manipulativ person och den ska även ha hävt ur sig att Donald Trump fortfarande är president och kommer alltid vara det. Den ska även ha lärt sig en hel del rasistiska konspirationsteorier så man skulle väl kunna säga att Blenderbot har gått livets hårda skola.

Meta har gjort ett uttalande om saken och är medvetna om att Blenderbot kan vara lite stötande men att det kommer bli bättre med tiden. Blenderbot finns ännu endast tillgänglig i USA men kanske fungerar i fler länder längre fram.

Via Omni

1 gillning

Underbart! :joy::joy:

Från sajten:
image

En av de främsta AI-forskarna på Meta, Yann LeCun är inte imponerad av ChatGPT

Yann LeCun sa i en presskonferens nyligen att allmänhetens uppfattning om OpenAI:s ChatGPT-program som revolutionerande är felaktig. Han fyllde på med de underliggande teknikerna som används i ChatGPT inte är särskilt innovativa och att liknande arbete görs på många andra forskningslabb och företag.

Självledd inlärning är något jag förespråkat länge, även innan OpenAI fanns

LeCun fortsatte med att skjuta ner ChatGPT genom att påpeka att programmet är sammansatt av flera delar av teknik som utvecklats under många år av många olika parter. Han jämförde ChatGPT med IBM:s Watson-dator och entreprenör Sebastian Thruns självkörande fordon, och påstod att det mer handlar om anständig ingenjörskonst än vetenskapliga genombrott. Trots detta uppgav LeCun att Metas AI-team, FAIR, också kommer att släppa något liknande framöver som, enligt LeCun, kommer vara mycket uppskattat av bland annat de 12 miljoner små butiker som finns på Facebook. Med Metas AI kommer det enligt LeCun gå att generera både text och konst:

Kommer vi att se detta från Meta? Ja, vi kommer att se det här och inte bara textgenerering, utan också skapande hjälpmedel som generativ konst som jag tror kommer att bli en stor sak.

Via: Zdnet

1 gillning
3 gillningar

Man riktigt längtar efter att få använda chatboten från Meta.

1 gillning