Meta Quest 3 ryktas släppas senare i år

Från sajten:
image

Meta har informerat personalen om framtidsplanerna för VR och självklart har detta läckt ut till media.

20 miljoner VR-headsets har Meta lyckats sälja och de verkar definitivt inte ligga på latsidan. Under mötet så avslöjades det att Quest 3 ska släppas senare i år och den ryktas bli både mindre, lättare och samtidigt dubbelt så kraftfull. Quest 3 kommer ta över för Quest 2 som snart fyller 3 år och som fick en prishöjning förra sommaren.

Quest 3 förväntas bli lite dyrare än nuvarande Quest 2 som kostar strax norr om 4 900 kronor. För er som tycker att den prislappen är för saftig så informerade Meta om planer för ett ännu billigare VR-headset till nästa år. Slutligen avslöjades det att Quest Pro får en uppföljare längre fram i tiden.

Via: FZ

Från sajten:


Nästa generations Meta Quest har presenterats lagom till Meta Quest Games Showcase.

Mycket hade redan läckts innan men nu är det alltså officiellt och den får en lite högre prislapp än Quest 2. Quest 3 får stöd för mixed reality med färgkameror till skillnad från föregångarens svartvita. Det här öppnar upp för en mer realistisk bild av omgivningen och är en nyckelfaktor för AR-appar. Med stöd för mixed reality så lär det släppas fler appar med augmented reality till Metas plattform.

Inuti finns senaste generations Qualcomm-chip som ska erbjuda dubbelt så bra grafikprestanda mot föregångare Quest 2. Meta har även satsat på att göra den både tunnare och behagligare att använda. Nya kontrollerna som har en mer strömlinjeformad och ergonomisk formfaktor. Quest 3 kommer att släppas i höst och priset kommer att starta från 6 790 kr med 128 GB lagringsutrymme.

Från 4 juni sänks priset på Meta Quest 2 med 128 GB till 4 350 kronor och med 256 GB sänks priset till 4 950 kronor.

Via: Engadget

Galleri

1 gillning

”D̶e̶t̶ i̶n̶n̶e̶b̶är̶ a̶t̶t̶ d̶e̶t̶ n̶u̶ g̶år̶ a̶t̶t̶…”
”Det innebär att det kanske någon gång i höst kommer gå att …”

There. I fixed it for you.

1 gillning

Lite pepp faktiskt!
Ska bli intressant att se.

Känns som givet köp!!

Men hur är det med quest link?.. på quest2 är det en lång sladd... Hur är det med quest3?

Säkert fina. Men Zuckerbergs stora plan med Metaverse har inte tagit sig:

Från sajten:


Metas senaste Connect gick av stapeln igår med väntade Quest 3 och lite andra överraskningar.

Meta Quest 3-headsetet som redan har visats upp i en kort video fick nu en ordentlig presentation. Quest 3 bjuder på nya kameror med färg för Mixed Reality och förbättrad prestanda med Qualcomms Snapdragon XR2 Gen 2. Quest 3 ska enligt Meta ha mycket bättre komfort för användare och nya kontroller med haptisk feedback. Headsetet kommer att få stöd för Xbox Cloud Gaming och Microsoft 365 senare i år. Det går redan nu att förbeställa Quest 3 till en prislapp från 6 990 kronor med släpp den 10 oktober.

Meta överraskade även med ett samarbete med Ray-Ban som resulterat i produkten Ray-Ban Meta Smart Glasses. Dessa har en 12 megapixel kamera och fem mikrofoner för inspelning med Spatial Audio. Vill du läsa mer om dessa så finns en separat artikel här. Ray-Ban Meta Smart Glasses går att förbeställa nu från 299 dollar med leverans den 17 oktober.

Även AI klämdes in under gårdagens Connect och Meta kommer att erbjuda AI-chattbotar med kändisröster på olika plattformar och generativ AI-bildredigering i Instagram. En AI-driven ”green-screen” och klistermärken presenterades som kommer att släppas senare.

1 gillning

Quest 3 är nog inte helt fel, men dyrt!