Meross presenterar sin första Matter-produkt

Från sajten:
image

Fler och fler produkter får stöd för den nya IoT-standarden Matter. Nu presenterar Meross sin första produkt med stöd som är en smart plugg.

Kinesiska företaget Meross presenterar nu sin första produkt som har stöd för Matter. Den nya standarden för IoT, smarta hem lanserades i version 1.0 i början av oktober och en månad senare hölls ett officiellt event för att lansera ut mot marknaden. Meross är ett av många företag som valt att stödja den nya standarden och deras första produkt med stöd för Matter blir deras Mini Plug MSS115.

Meross har gjort sig ett namn inom smarta hem med prisvärda produkter som fungerar utan hubb med de stora plattformarna; Apple Home, Google Home, Amazon Alexa och Samsung SmartThings.

Nya Meross Matter Smart Wi-Fi Plug Mini MSS115 lanseras dock i första hand på den nordamerikanska marknaden och förbokning av denna påbörjas idag med leverans planerad till den siste december 2022. Rekommenderat pris för ett 2-pack är 24,99 amerikanska dollar och du kan läsa mer om detta här. Normalt pris ligger på 49,99 dollar och det rabatterade priset gäller de 500 första kunderna.

Äldre produkter får dessvärre inte stöd

I samband med denna nyhet meddelas också att äldre produkter på marknaden inte kommer att kunna uppdateras. Detta är såklart en mindre trevlig nyhet men de är åtminstone öppna med vad som gäller. Företaget kommer dock att fortsätta planera för lansering av nya Matter-kompatibla produkter för att möta kundernas behov.

Vad tycker vi om detta? Bra eller mindre bra eller fullt förståeligt?

Källa: Pressmeddelande