Meross lägger ner stödet för IFTTT

Från sajten:
image

Meross har tidigare kommunicerat att företaget avser att stödja Matter. Nu har användare fått lite mer information om detta samtidigt som IFTTT försvinner.

Kinesiska företaget Meross som tillverkar produkter för det smarta hemmet meddelar nu sina användare att stödet för IFTTT försvinner. Detta kommer att ske den 30 november 2022 och i samma e-postmeddelande som skickats ut framgår också att det är Matter som gäller framöver.

Sedan företaget började lansera sina produkter mot konsumentmarknaden har i princip alla varit kompatibla med Apple HomeKit, Google Home, Amazon Alexa, SmartThings och IFTTT. När det gäller den sistnämnda plattformen har interna undersökningar visat på att färre använt sig av tjänsten. Kanske inte så konstigt då plattformen begränsade sin funktionalitet för något år sedan för de som använde denna gratis. Mot abonnemang hos IFTT fås fortfarande tidigare funktioner.

Framöver kommer företagets utvecklare att lägga all krut på att utveckla stödet för Matter och Amazon FFS (Frustration-Free Setup). Enligt den illustrerande bilden som fanns med i e-postmeddelandet så kan det tolkas som att allt native-stöd på sikt kan komma att försvinna till förmån för Matter.

Källa: Meross