Meross Collie gör ditt garage smartare

Från sajten:
image

Kinesiska företaget Meross är på gång med en lösning som låter dig öppna din garageport med en smart röstassistent. Upp till 3 olika garageportar kan kontrolleras med Apple HomeKit, Google Assistent, Amazon Alexa och IFTTT.

Meross Collie Garage Door Controller är namnet på deras kommande produkt som ska göra din garageport smartare. Allt som behövs är din smartphone och deras controller, ingen annan hårdvara sägs behövas. Du kan via appen se status om din garageport är stängd eller öppen och även få full historik över händelser så du kan känna dig lugn och trygg.

Produkten ser ut som en liten router med en antenn som sticker upp och ett antal portar på baksidan där du kopplar in garageporten eller garageportarna då den kan styra upp till 3 stycken individuellt. Även styrning via CarPlay utlovas för en ännu bekvämare inpasseringen till garaget.

Lösningen körs via Amazon Web Services med deras TLS kryptering på all kommunikation som sker via Internet. Som med övriga produkter som kräver någon form av åtkomst till ditt hem så krävs en PIN-kod för att porten ska öppnas.

Fungerar med över 200 tillverkare

Meross Collie Garage Door Controller är unik så tillvida att den ska fungera med över 200 tillverkare av garageportar och totalt mer än 1.600 olika modeller vilket bör täcka in de flesta förekommande garageportsmotorerna på marknaden.

En del av de mer välkända tillverkarna är Chamberlain, Craftsman, Avanti, Somfy, Nice och Hörmann.

Meross Collie Brands

Crowdfundar via Indiegogo

Företaget har flaggat för att de kommer att köra en kampanj på Indiegogo där 30% rabatt ges till de som är tidigt ute. Utöver att kunna styra och kontrollera din garageport finns även ett inbyggd larm men det är osäkert om även larmet exponeras i HomeKit. Installation ska sker på 3 minuter så användarvänlighet har varit i fokus för alla gör-det-självare.

Priset är ännu okänt men övriga produkter från Meross är prisvärda så troligtvis blir Collie ingen dyr historia. Är du intresserad kan du anmäla ditt intresse här.

Har du en smart lösning för din garageport idag redan? Vilken och hur fungerar den?

Källa: HomeKit News

Meross Collie Garage Door Controller låter dig öppna din garageport med en smart röstassistent och du kan kontrollera upp till 3 garageportar med en enda enhet. Via appen kan du även se statusen och historiken för din garageport.

Hej Jay
Kan du berätta mer? Har du installerat en? Vad gillar du mest med denna?

Oj detta verkar ju vara otroligt intressant och användbart! Jag skulle lätt vara intresserad av denna produkt. Speciellt att man kan se om den är öppen eller stängd! Någon som vet vad den kommer kosta? Det kommer ju vara en rätt betydande faktor, de kan inte vara för dyrt, då blir det genast ointressant. Men kommer den kunna fungera med alla portar dock? Jag antar det, annars blir det ju genast jävligt oanvändbart, om det bara är med vissa nyare speciella portar. Jag har denna till exempel: Industriportar | NORDIC door

Har 2 st meross av den mindre varianten, MSG100
Funkar klockrent.
Har dessutom 2 st Jula portöppnare till Hörmann portar, funkat fint i 10 år :sweat_smile:
Tror ja gav runt 350-400 st, kampanj tror jag det var.