Meross Collie gör ditt garage smartare

Från sajten:
image

Kinesiska företaget Meross är på gång med en lösning som låter dig öppna din garageport med en smart röstassistent. Upp till 3 olika garageportar kan kontrolleras med Apple HomeKit, Google Assistent, Amazon Alexa och IFTTT.

Meross Collie Garage Door Controller är namnet på deras kommande produkt som ska göra din garageport smartare. Allt som behövs är din smartphone och deras controller, ingen annan hårdvara sägs behövas. Du kan via appen se status om din garageport är stängd eller öppen och även få full historik över händelser så du kan känna dig lugn och trygg.

Produkten ser ut som en liten router med en antenn som sticker upp och ett antal portar på baksidan där du kopplar in garageporten eller garageportarna då den kan styra upp till 3 stycken individuellt. Även styrning via CarPlay utlovas för en ännu bekvämare inpasseringen till garaget.

Lösningen körs via Amazon Web Services med deras TLS kryptering på all kommunikation som sker via Internet. Som med övriga produkter som kräver någon form av åtkomst till ditt hem så krävs en PIN-kod för att porten ska öppnas.

Fungerar med över 200 tillverkare

Meross Collie Garage Door Controller är unik så tillvida att den ska fungera med över 200 tillverkare av garageportar och totalt mer än 1.600 olika modeller vilket bör täcka in de flesta förekommande garageportsmotorerna på marknaden.

En del av de mer välkända tillverkarna är Chamberlain, Craftsman, Avanti, Somfy, Nice och Hörmann.

Meross Collie Brands

Crowdfundar via Indiegogo

Företaget har flaggat för att de kommer att köra en kampanj på Indiegogo där 30% rabatt ges till de som är tidigt ute. Utöver att kunna styra och kontrollera din garageport finns även ett inbyggd larm men det är osäkert om även larmet exponeras i HomeKit. Installation ska sker på 3 minuter så användarvänlighet har varit i fokus för alla gör-det-självare.

Priset är ännu okänt men övriga produkter från Meross är prisvärda så troligtvis blir Collie ingen dyr historia. Är du intresserad kan du anmäla ditt intresse här.

Har du en smart lösning för din garageport idag redan? Vilken och hur fungerar den?

Källa: HomeKit News