Mer kontroll och användaranpassning med nya iOS 18

Från sajten:
image

Apple har presenterat iOS 18 med en rad nya funktioner som fokuserar på användaranpassning, förbättrade kontrollfunktioner och meddelande.

Förbättrad hemskärm och anpassning

iOS 18 introducerar stora förändringar för hemskärmen. Användare kan nu placera appikoner som de vill på hemskärmen och ändra design, som färger och teman för ikonerna. Det går även att tona apptexten för att komplettera bakgrundsbilden eller välja vilken färg som helst.

Nya kontrollcenter

Kontrollcenter har fått nya färger och grupper för snabbfunktioner. Användare kan svepa ner från övre högra hörnet och fortsätta svepa för att nå fler kontrollcenterskärmar. En ny kontrollgalleri gör det möjligt att anpassa de kontroller som visas, och utvecklare kan inkludera kontroller från appar för snabb åtkomst, som att starta bilen på distans. Ny funktion för låsskärmen tillåter att kontroller ändras så att vi kan ersätta ficklampan och kameraknappen på låsskärmarna, samt actionknappen på iPhone 15 Pro.

Vi kan gömma appar

En ny funktion låter användare låsa appar, vilket kräver autentisering för att öppna appen och döljer även informationen från Sök, Siri och andra ställen. Appar kan också gömmas helt och hållet i en mapp som även den blir låst.

Uppdateringar i meddelande

Meddelanden får också stora uppdateringar. Tapbacks kan nu göras med vilken emoji eller klistermärke som helst och de har fått färger. Användare kan schemalägga meddelanden för att skicka senare samt formatera text med fetstil, kursiv, understrykning eller genomstrykning. Nya texteffekter föreslår effekter automatiskt baserat på ord och fraser. Meddelanden via satellit, samma teknik som SOS via satellit, låter användare skicka och ta emot meddelanden, emoji och Tapbacks över satellit, och stöder även SMS-textning över satellit.

Kartor och nya funktioner för spel

Kartor får topografiska kartor för stigar och vandringsleder. Ett nytt spelläge på iPhone minimerar bakgrundsaktivitet för att hålla bildhastigheterna högre och förbättrar responsen för AirPods och trådlösa spelkontroller.

Förbättrade Bilder

Bilder-appen har uppdaterats med ett fotogalleri högst upp och biblioteket organiserat efter tema nedanför. Användare kan filtrera bilder på olika sätt och gömma skärmdumpar. Funktionen människor och djur samlar nu foton av grupper med människor, och en ny karusell med utvalda foton uppdateras automatiskt för att visa nya bilder.

iOS 18 blir en rejäl uppdatering med ett starkt fokus på användaranpassning och förbättrad användarupplevelse.

2 gillningar

Det kommer bli totalt kaos!!!!

Att det bara tog 18 versioner...

3 gillningar

Vem vare som kasta(de) om Apparna :joy::laughing::rofl: