Mer Homey till folket med nya Bridge

Från sajten:
image

Eventet kring produkter för det smarta hemmet duggar tätt nuförtiden. Igår kväll presenterade nederländska företaget Athom nyheter kring Homey.

Homey är en smart hub (eller gateway för den som så vill) som knyter samman produkter och lösningar från olika tillverkare i det smarta hemmet. Produkten har länge varit omtyckt då den har stöd för flera olika protokoll som t ex Zigbee, Z-Wave, Bluetooth, 433 och 868 MHz samt IR och Wi-Fi vilket minskar behovet av separata hubbar i hemmet. I dagsläget stöds mer än 50.000 enheter för det smarta hemmet och från mer än 1.000 varumärken.

Vid sin keynote igår presenterade företaget ett flertal nyheter där fokus handlar om att nå ut till fler användare världen över.

Homey-appen blir fri för alla

Missionen med att göra det smarta hemmet enkelt och roligt för alla innebär att man nu släpper appen Homey fri för alla. Dock med vissa begränsningar men en bra start för de som är nyfikna. Detta innebär att du som användare kan skapa ditt eget smarta hem i Homey-appen, ansluta enheter och automatisera dessa med deras s k Flow. Utan att behöva köpa någon hårdvara. Värt att notera är att den fria versionen har stöd för 5 enheter och saknar åtkomst för Homey Insights och Homey Logic. Är du intresserad av att testa kan du skriva upp dig på en väntelista för beta-versionen här.

Homey Premium – abonnemang

Vill man ansluta fler enheter och få åtkomst till Insights och Logic görs detta via ett abonnemang, Homey Premium. För en kostnad av € 2,99 i månaden kan du ansluta obegränsat med produkter till ditt smarta hem och styra dessa via Homey-appen. Värt att notera är att detta pris gäller för ett helt hushåll så inte per användare. Det går att få en månads testperiod.

Homey Bridge & Homey Mobile App

Ett samarbete med Tibber presenterades också där kostnaden för Homey Premium nu kan läggas på din elförbrukningsräkning från just Tibber – smart.

Homey Bridge

Kvällen till ära passade Athom även på att presentera en ny hårdvara, Homey Bridge. Denna nya produkt fungerar med många molnbaserade tjänster som t ex Philips Hue, Sonos och Spotify med flera. Homey Bridge använder protokollen Bluetooth, Zigbee, Z-Wave, 433 MHz och IR för att kommunicera med dina enheter i hemmet.

Ingenjörerna har lagt till olika antenner för Z-Wave vilket innebär att den kan användas på olika marknader där olika frekvenser finns (Europa, Asien och USA). Den kan användas utan abonnemang men ett 3-månaders provabonnemang av Homey Premium ingår utan kostnad när du köper en Homey Bridge.

Homey Bridge kommer att kosta 799 kronor när den släpps via återförsäljare här i Sverige. Den kan även köpas direkt från Homey här (observera att det krävs ett aktivt beta-konto för att installera den).

Homey Bridge & Packaging

Avslutningsvis poängterades att Homey Pro fortsättningsvis kommer att säljas för professionella användare och installatörer. Den får även uppdateringar för såväl mjukvara som för apparna. Samma app används för både Homey Pro och Homey Bridge.

Blev du sugen på en Homey Bridge för ditt smarta hem? Diskutera vidare eventuella för- och nackdelar i Bubblan.

Källa: Pressrelease

Det här stämmer väl inte helt? Homey bridge är väl till för de smarta hem enheter som inte har en molnbaserad tjänst.
De som har molnbaserade tjänster går in direkt i nya Homeyappen.

Tack, har uppdaterat.

Först tänkte jag ”va tusan, ännu en prenumerationstjänst”
Men sen räknade jag på att det skulle ta 110 månader innan man kom upp i priset av en Homey Pro. Och inom 9 år så tror jag att en Homey Pro är lite gammal.