Med nya Nest Cam Battery får du koll på läget

Från sajten:
image

I samband med att Google höll ett event för ett par veckor sedan presenterades nyheter från Nest. Nya Nest Cam Battery fungerar lika bra utomhus som inomhus.

I takt med att vi skaffar fler prylar till våra hem och spenderar mer och mer pengar på just dessa så går det inte att bortse från att risken för att drabbas av oönskat besök finns där. Det kan vara din grill som står ute dygnet runt eller dina utemöbler som kanske får ben och försvinner och ett bra sätt att få mer koll på vad som händer i och omkring ditt hem kan vara med en eller ett par säkerhetskameror.

Nest Cam Battery

Det var ett tag sedan Nest uppdaterade sin portfölj av kameror för det smarta hemmet men nu finns en ny variant ute. Nya Nest Cam Battery är prylen för dig som snabbt och enkelt behöver en trådlös säkerhetskamera för antingen inomhus- eller utomhusbruk. Nest Cam Battery finns att köpa nu som både 1-pack och 2-pack (2299 kr/4199 kr) beroende på ditt behov. En fördel här är att du kan ha en inomhus och en utomhus och att båda installeras smidigt via Google Home-appen till ditt nätverk – ingen hubb behövs!

Förpackning

Vi har fått testa nya Nest Cam i ett par dagar nu och kommer här att berätta om våra första intryck av denna helt nya kamera. Först och främst så rör detta sig alltså om en kamera med ett inbyggt batteri som kan användas såväl inomhus som utomhus. I och med att den går på batteri så blir den också lättplacerad i ditt hem. Behovet av att tänka kabeldragning minskar, speciellt utomhus kan detta vara ett problem om du inte har uttag där du vill ha en kamera. Å andra sidan så finns det en hel del tillbehör till nya Nest Cam och vill du använda den ansluten till elnätet så går detta givetvis bra också!

Nest Cam Battery

Som vi ser på förpackningen så rör det sig om en stilren kamera som fästs med en kraftig magnet mot en bottenplatta som skruvas upp på önskad plats. Enligt specifikationerna som finns tryckta på utsidan av förpackningen så handlar det om 2 megapixels sensor med 6x digital zoom, 1080-upplösning, 30 bildrutor per sekund, HDR och ett synfält på 130°. Givetvis finns möjlighet till tvåvägskommunikation också via den inbyggda högtalaren och mikrofonen. Mörkerseende fixas via sex högeffektiva infraröda LED-lampor.

Nest Cam Battery

Innehåll

När vi öppnat förpackningen hittar vi (i detta fall) våra två Nest Cam Battery kameror och jag ska villigt erkänna att jag blev lite förvånad. Jag hade kanske förväntat mig ett lite mindre format på dessa, säkert baserat på de många andra kameror som kommit och gått i detta hem genom åren. Min bästa gissning är att det är det inbyggda batteriet som gör att storleken på kameran ökar, finns ju ingen som vill hålla på att ladda stup i kvarten. Plus för att kamerans delar i plast är tillverkade av 47% återvunnen plast – bra där!

Som ni ser på bilden nedan så sitter kameran fast mot en magnetisk platta som fästs på väggen. Kameran kan sedan vinklas i valfri riktning och sitter där den sitter tack vare magneten – smidigt och enkelt att justera och även när batteriet ska laddas.

Nest Cam Battery

Utöver kamerorna medföljer en snabbstartsguide, en nätadapter, en 1 meter lång laddningskabel, väggplatta, skruvar och pluggar så med andra ord allt du behöver för att komma igång. Observera att det är dubbla uppsättningar av såväl väggplatta som skruvar och pluggar som finns med i 2-packet. Den medföljande kabeln fästs enkelt i kameran tack vare ett magnetiskt fäste som snäpper på plats vid laddning.

Nest Cam Battery

Installation och montering

För att kunna installera Nest Cam Battery behöver du ha Google Home-appen, ett Google-konto och ett wifi-nätverk. Sedan är det bara att följa instruktionerna i appen. Välj att lägga till en enhet och därefter se till att välja “Nya Nest Cam (batteri). Säkerställ att du sparar den QR-kod som finns på kameran vilket förenklar installationen. Börja med att ansluta kameran till den medföljande laddkabeln och nätadaptern, kameran ska vara ansluten till nätet under hela installationsprocessen i appen.

Nest Cam installation

Bestäm sedan om kameran monteras inomhus eller utomhus och hu du väljer att montera kameran samt vilken väggyta den ska sitta fast mot. Det är enkla och tydliga instruktioner genom hela installationsprocessen i appen så risken att göra fel är väldigt liten för dig som eventuellt inte har installerat så många kameror tidigare.

Nest Cam installation

Tänk också på att om du vill använda dig av nätanslutning istället för batteri så planera för var kabeln ska dras. Välj rätt höjd för placering av kameran och fäst sedan kameran vid den magnetiska plattan.

Nest Cam installation

Det märks tydligt i appen att Google lägger fokus på det här med integriteten. Genom åren har det ju varit en del anmärkningar kring detta för de många tillverkarna av säkerhetskameror. I detta fall så framgår det att det tänds en grön LED-lampa på kameran när denna är aktiv och inspelning sker. Blinkar den gröna lampan så innebär detta att någon tittar på personen i appen.

Tvåvägskommunikationen via den inbyggda högtalaren och mikrofonen fungerar bra enligt dottern som fick agera testpilot. När du talar så indikeras detta tydligt i appen via ljusblå cirklar som rör sig i nederkanten på appen.

Nest Cam installation

Dags att montera upp väggplattan och detta är lekande lätt. Välj ut var du vill placera din kamera, i mitt fall ville jag ha bättre koll på trädgårdens fram- och baksida då jag redan har ett antal kameror inomhus. Borra två hål (vid behov) och skruva sedan fast väggplattan i väggen eller taket. Beroende på hur du bor så är det all idé att först kolla så du har wifi-täckning där du tänkt montera upp din kamera.

Nest Cam Battery

Själva den magnetiska plattan vrids sedan på plats i väggplattan sitter sedan fast ordentligt. Tänk på att om ytan bakom är något ojämn så får du lossa lite på skruvarna för att plattan ska kunna fästas ordentligt.

Nest Cam Battery

När den magnetiska plattan är på plats är det bara att hålla kameran mot denna varpå den fäster sig på magnetisk väg. Därefter får du justera i appen så det område du vill övervaka hamnar i centrum och glöm inte att ha koll på vad du får och inte får övervaka.

Nest Cam Battery

Själva installationen går lekande lätt när du väl bestämt dig för var du vill ha dina kameror. Om du vill kan du se en film om Nest Cam Battery och hur den installeras här.

Kameran är IP54-klassad och fungerar i temperaturer mellan -20 °C till 40 °C så de flesta orter i landet bör klara av detta.

Appen & handhavande

I Google Home-appen finns en mängd inställningar som du kommer åt via kugghjulet i övre högra hörnet. I vyn för kameran syns batteristatus tydligt och sedan kan du välja att se liveström från kameran eller historik direkt i appen.

Välj även vilka aviseringar du vill ha som baseras på det som händer framför kameran. I mitt fall är det inte aktuellt med att försöka detektera bilar så jag har fokuserat på personer och djur. Rörelse har jag valt bort eftersom jag har ett par växter som rör sig konstant i vinden och det skulle antagligen generera alldeles för många aviseringar.

För batteriet kan du göra olika inställningar som kan ge längre batteritid. Valet att aktivera automatiskt batterisparläge kan vara bra om du ska vara bortrest och inte kan ladda kameran direkt.

Google Home + Nest Cam

Vill du bara ha koll på ett begränsat område kan du sätta upp detta under “Aktivitetszoner” i appen. Under inställningar för “Video” kan du finjustera hur vill att kameran ska bete sig samt ställa in maxlängden på inspelade händelser. Välj mellan 10, 15, 30 sekunder eller 1, 2 eller 3 minuter och Google erbjuder nu videohistorik från de senaste 3 timmarna utan att du behöver betala extra för detta. Synd här att det bara sparas videohistorik för de senaste 3 timmarna, sitter du i långa möten under arbetsdagen så finns risk att du missar viktiga händelser. För att inte tala om sånt som kan hända under natten, de flesta av oss sover ju helst längre än 3 timmar… Detekteringen mellan personer, djur, fordon och rörelse är fritt som standard vilket uppskattas! Vill du ha längre inspelningar så kan du teckna ett abonnemang för Nest Aware som då ger dig antingen 30 eller 60 dagars historik av händelser. Med Nest Aware har du dessutom möjlighet till ansiktsigenkänning samt kontinuerlig inspelning om kameran är ansluten med kabel.

Under “Ljud” är mitt tips att justera volymen på kameran så du inte skrämmer livet av den du vill tala med – något jag upptäckte när dottern fick agera försökskanin.

Google Home + Nest Cam

Två smarta hem-snillen spekulerar och låtsas inte om kameran som håller koll på trädgårdens framsida. Märk väl att inga publika områden filmas vilket gör att jag sover gott om nätterna numera… hehehe.

Google Home + Nest Cam

Precis som med andra kameror från Nest samt Nest Doorbell/Hello så kan du få upp liveströmmen från din kamera på en Nest Hub om du har en sådan hemma och vill kolla av läget. I appen går det dessutom att filtrera på händelser så att du snabbare får överblick över vad som hänt under dagen.

Tillbehör

Som jag nämnde tidigare finns det en del tillbehör att köpa till Nest Cam Battery om du har behov av detta. Med testexemplaren fick vi med en variant av strömkabeln för utomhusbruk. Vill du inte köra kameran på batteri så går det alldeles utmärkt att ansluta denna till ett vanligt uttag för konstant strömmatning. Det finns två varianter av kabeln för utomhusbruk, en på 5 meter och en på 10 meter. I förpackningen medföljer givetvis den väderbeständiga strömkabeln och vägguttaget men också ett antal kabelklämmor, skruvar och pluggar så med andra ord allt du behöver.

Nest Cam Battery

Andra tillbehör som finns till Nest Cam Battery är ett bordsstativ med en 3 meter lång kabel vilket är bra om du inte vill tänka på att behöva ladda kameran vid inomhusbruk. Väljer du att ha kameran utomhus finns det även ett anti-stöldskydd att köpa till. Alla tillbehören kan beställas direkt från Google Store eller utvalda återförsäljare.

1 gillning

Bra recension!

Kan man ställa in den att avisera på ljud eller mer specifikt brandlarm?