Med iOS 15.2 kan vi radera en låst iPhone utan en dator

Från sajten:
image

Har ditt älskade barn försökt komma in i din telefon så den är låst i flera veckor eller kanske år? Med iOS 15.2 som precis har lanserats går det att radera telefonen helt utan involvering av en dator.

Om du har glömt koden till din iPhone eller om ett barn har suttit och försökt komma in i din telefon så blir den efter ett par försök låst i ex antal minuter. Fortsätter man knappa in fel kod så ökar dessa minuter och blir till timmar och timmar blir sedan till dagar och dagar blir tillslut till år. Då kan det vara trevligt att radera telefonen och detta har fram tills nu enbart gått om man kopplar in den till en PC eller Mac och sätter den i DFU-läge. I iOS 15.2 som precis har lanserats så kan vi nu göra detta direkt från telefonen om den är uppkopplad mot ett trådlöst nätverk.

Efter för många felaktiga inmatningar så kommer alternativet “radera iPhone” upp och då kan vi direkt via vår telefon radera telefonen utan att behöva koppla in den till en dator. Det kan tyckas vara en ganska liten funktion men det är många där ute som idag kanske inte ens har en dator eller kunskapen att sätta en telefon i DFU-läge så detta kommer nog underlätta för många i framtiden.

Via 9To5Mac

2 gillningar