Massvis av Mac-datorer drabbade av malware

Från sajten:
Massvis av Mac-datorer drabbade av malware | Teknikveckan
Det cirkulerar en otrevlig skadlig annonskod sedan början av året som drabbar folk som använder Apples datorer – denna upptäckt står säkerhetsfirman Confiant bakom.

Koden installeras genom att användarna får upp en pop-up-ruta om att Adobe Flash Player behöver uppdateras och klickar man på länken så är det ett program som heter Shlayer som istället installeras. Programmet upptäcks inte heller av många antivirusprogram och det är vanligast att få dessa falska pop-ups i Safari. Vill ni se en lista på alla virusprogram som faktiskt hittar och kan ta bort Shlayer så kan ni klicka er vidare här.

För att undvika att få sådant här skräp på datorn så är det alltid bäst att ignorera alla former av pop-ups i din webbläsare som vill att du ska installera något. Texten i dessa pop-up-rutor brukar även betona hur viktigt och allvarligt det är att uppdateringen sker direkt. Blir man osäker så är det bättre att gå direkt till tillverkarens hemsida och se om det finns en ny uppdatering, som i detta fall då gå direkt till Adobe.

Via Toms Guide

Mitt Bitdefender hittade idag något skumt med Handbreak appen som den då satte i karantän. Dum som jag var läste jag inte så noga vad det var för något innan jag raderade den.
Ska ladda hem Handbreak igen och se om den fortfarande har nått skumt för sig.
Den version som jag hade var V. 10.1.xx+ eller nåt sånt och hämtades förra sommaren/hösten.

Kul, första gången nånsin det händer på någon av mina Mackar :slight_smile: