Massor av färgglada nyheter från Philips Hue

Från sajten:
image

Philips Hue tar sig an hösten med en mängd nyheter och innovationer. Förutom nya produkter får vi även nya mer dynamiska funktioner i Hue-appen.

Utöver nya ljuskällor och armaturer för inomhusbruk fick vi även se en del förbättringar i appen Hue 4.0 samt en integration mot Spotify. Philips Hue satsar vidare på gradienttekniken vilken innebär att du kan ställa in och blanda flera olika färger i en LED-strip eller armatur som har stöd för detta.

Nya produkter med gradientteknik

Philips Hue utökar sitt sortiment med nya Philips Hue Play Gradient Light Tube som är tänkt att användas ovanför eller under en tv. En avlång, rörformad armatur som blandar flera ljusfärger i en och den finns i två olika färger (svart eller vit) samt i två olika längder. Perfekt för dig som vill ha fyrsidig effekt för tv’n i hemmabion.

Philips Hue Play gradient light tube

De tidigare lanserade armaturerna Signe får sig en uppdatering och kan nu också använda gradienttekniken. Philips Hue Gradient Signe golv- och bordslamporna i färgerna svart och vit kan nu skapa än mer stämningsfulla miljöer i ditt hem. Även ljusslingan får sig en uppdatering med den nya tekniken och Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip kan nu lysa med flera färger samtidigt.

Philips Hue ambiance gradient light strip and gradient Signe

LED-armaturernas gradienttekniken har gjort att även Hue-appen blivit uppdaterad med motsvarande funktion. Hue låter meddela att smarta algoritmer som ger optimala effekter. Ja vi vill ju inte ha osmarta algoritmer trots allt.

Priser och tillgänglighet:

  • Philips Hue Play Gradient Light Tube (från 26 oktober). Rekommenderat pris är 1969 kr (Compact) eller 2189 kr (Large).
  • Philips Hue Gradient Signe bords- eller golvlampa (från 14 september). Rekommenderat pris är 2189 kr (bord) eller 3279 kr (golv).
  • Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip (från 14 september). Rekommenderat pris är 659 kr (1 m) och 1649 kr (2 m).

Nytt sortiment av takarmaturer

En helt ny takpanel vid namn Philips Hue Surimu presenterades också. Den finns i både rektangulär och kvadratisk form och har en låg profil vilket gör att den passar bra i hem med lågt i tak men som vill ha mycket ljus.

Philips Hue Surimu ceiling panel rectangle

Philips Hue Surimu ceiling panel square

Philips Hue Enrave finns i både svart och vitt ger ett varmt till kallt vitt ljus (White Ambiance) för vardagsrummet, sovrummet eller köket. Enrave kommer i fyra olika storlekar (S, M, L, XL), så här finns varianter för alla rumsstorlekar i ditt hem. Den finns även som pendellampa och har ett kraftfullt ljus nedåt men ett mjukare dekorativt sken uppåt.

Philips Hue Enrave Pendant Philips Hue Enrave S Philips Hue Enrave XL

Philips Hue Infuse ceiling light

Senare i år kommer även taklampan Philips Hue Infuse att lanseras. Denna blir tillgänglig i två olika storlekar och ger ett vitt och färgat ljus och lyser med ett subtilt, indirekt ljus mot taket.

Priser och tillgänglighet

  • Philips Hue Surimu takpanel (från 14 september). Rekommenderat pris är 2949 kr (1200 x 300 mm) eller 2949 kr (600 x 600 mm).
  • Philips Hue Enrave taklampa (från 12 oktober). Rekommenderat pris är 1099 kr (S), 1749 kr (M), 2419 kr (L) eller 2799 kr (XL).
  • Philips Hue Enrave pendellampa (från 12 oktober). Rekommenderat pris är 2619 kr.
  • Philips Hue Infuse taklampa (tillgänglig senare i år). Rekommenderat pris är 2079 kr (M) eller 2729 kr (L).

Smart belysning för badrummet

De nya inbyggnadsspottarna Philips Hue Xamento i krom har en minimalistisk design och smälter in snyggt in i badrumstaket och kan visa såväl vitt ljus som olika färger för ökad stämning.

Sortimentet av badrumsbelysning utökas ytterligare senare i höst med taklampan Philips Hue Xamento som även denna ger ett vitt och färgat ljus.

Philips Hue Xamento recessed spots

Philips Hue Xamento ceiling light

Philips Hue Devere är en rund takarmatur som ger ett behagligt ljus i badrummet. Här gäller både kraftfullt varmt till kallt ljus (White Ambiance) och indirekta ljuseffekter.

Philips Hue Devere ceiling light

Priser och tillgänglighet

  • Philips Hue Xamento infällda spottar, 3-pack (från 1 september). Rekommenderat pris är 2189 kr.
  • Philips Hue Xamento taklampa (tillgänglig senare i år). Rekommenderat pris är 2189 kr (M) eller 2799 kr (L).
  • Philips Hue Devere taklampa (från 12 oktober). Rekommenderat pris är 1859 kr (M) eller 2519 kr (L).

Hue Filament med kallt ljus

Ljuskällor av typen filament blir alltmer populära och ger ett behagligt varmt ljus. Nu utökas alla versioner i filament-serien med E27-sockel till att även omfatta alla nyanser av varmt till kallt vitt ljus (White Ambiance). Behöver du koncentrera dig så lys upp rummet med ett kallare vitt ljus och är det mys i soffan så kör på en mer gyllene och varmare ton. Sortimentet utökas även med en Philips Hue White Filament E14 kronljuskälla, både som 1-pack och som 2-pack.

Philips Hue Filament White Ambiance

Philips Hue White Filament E14 candle bulb

Som en extra bonus får vi också starkare varianter av originalamporna. Philips Hue White, White Ambiance och White and Color Ambiance finns nu även med 1100 och 1600 lumen (motsvarar 75 och 100 W). Tidigare ljusstyrka på 800 lumen motsvarade 60 W.

Priser och tillgänglighet

  • Philips Hue White ambiance Filament ljuskällor (från 1 september). Rekommenderat pris är 329 kr (A60), 439 kr (ST64), 439 kr (G93), 549 kr (ST72) och 549 kr (G125).
  • Philips Hue White, White ambiance och White and color ambiance ljuskällor, 1100 lumen (från 1 september). Rekommenderat pris är 219 kr (1-pack White), 389 kr (1-pack White ambiance), 659 kr (1-pack White and color ambiance).
  • Philips Hue White, White ambiance och White and color ambiance ljuskällor, 1600 lumen (från 12 oktober). Rekommenderat pris är 279 kr (1-pack White), 549 kr (1-pack White ambiance) och 769 kr (1-pack White and color ambiance)
  • Philips Hue White Filament kronljus (från 1 september). Rekommenderat pris är 329 kr (1-pack) / 549 kr (2-pack).

Hue 4.0-appen får nya uppdateringar

Nya belysningsupplevelser utlovas också från och med i dag när appen Hue uppdateras. Vi får nu ta del av dynamiska scener vilket innebär att en ljuskälla inte bara lyser med en färg i ett rum eller i en zon utan kan långsamt övergå mellan olika färger i en scen och på så vis skapa en helt ny atmosfär. Dynamiska scener ska även kunna aktiveras via röstassistenter i Google Home, Amazon Alexa och Apple HomeKit.

Senare under hösten släpps en ny funktion för scengalleriet i Hue-appen. Med särskilt designade scener som är aktiverade dygnet runt kommer dina ljuskällor att justera sin färg och ljusstyrka under dagens gång. Rent praktiskt innebär detta att den första nya scenen, naturligt ljus, imiterar solens rörelse under dagen med varmt till kallt vitt ljus som hjälper din produktivitet och förbättrar ditt välbefinnande. Tidsluckorna kan sedan anpassas baserat på dina dagliga rutiner. Man börjar helt enkelt med att skarpa, kalla nyanser som ger dig energi på morgonen och avsluta sedan dagen med varmare, gyllene nyanser som hjälper dig att koppla av när solen går ner.

Glöm inte bort nyheten som innebär att Philips Hue nu kan integreras med Spotify.

Hue Sync Box når 120 Hz

En annan nyhet som presenterades gläder säkert en del konsolfantaster. Under höster 2021 kommer en programuppdatering till Philips Hue Play HDMI Sync Box. Användare kommer då att kunna uppdatera sin sync box så att den blir kompatibel med de senaste gamingkonsollernas 120Hz-support. Sync box stöder då 120Hz med en bildupplösning på 1080p och 1440p. 4K 120 Hz stöds ej.

För mer information, produktdetaljer och specifikationer, besök philips-hue.com.

Philips Hue och Matter

Utöver produktnyheterna fick vi även ta del av hur Philips Hue ser på det här med Matter. Som tidigare meddelat kommer Philips Hue att ge fullt stöd åt den nya IoT-standarden Matter för alla sina befintliga produkter. Dock krävs det att du har en Hue Bridge då stödet tillämpas via denna. Så, använder du Philips Hue enbart via Bluetooth och ej via deras brygga så fungerar det inte med Matter.

Frågan om Hue Bridge kommer att få stöd för fler samtida enheter diskuterades också och nej, det är inte planerat. Man hänvisar till att man numera kan ha flera bryggor på samma konto och anledningen är att man vill ha ett fortsatt stabilt system för sina användare.

Vad lockar mest av höstens nyheter från Philips Hue? Vilken produkt klickar du hem först till ditt smarta hem? Diskutera i Bubblan!

1 gillning

Har köpt hue Lily, 3 st. Kan man dra kabeln strax under gräsmattan? Eller tål inte sladden det?

Det här är verkligen toppen! Svag belysning på originallamporna är varför jag motvilligt bytte till Trådfri.

Bra fråga hade det inte varit lågspänning så hade det krävts installation, nu kör ju hue lily 24 volt spänning, jag är övertygad om att det går att lägga under gräset, själv drog jag in mina i ett plexrör slang för lite mer skydd. För jag inte ville ha kablar son gräsklippningen gick loss på.

//Daniel

Anledning att jag lägger in deras kabel i rör är mest att skydda den mekanisk påverka så som spadar och eventuellt för djup vertikalskäring , Hue sladdarna skarvar är ju riktigt snugga men dom får sig en vända tejp md för att hålla bortaskit och fukt,

Hur stort rör behöver man för hue Lily sladdarna? Tänker på att skarven är ju lite bredare

Minst 25 ska dubbel kolla imorgon när jag är hemma om det var 20 eller 25 mm som var president lite för litet…trot oxå att jag gjorde missen att mäta ytter diametern men det är innerns som är relenvant, men det var min egen dumhet :grinning:
//Daniel

1 gillning

Kan man med Philips hue white ambiance ha på så det ser ut som ett ljus? Eller är det bara de med färger ?

Ett inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: Detta är nyheterna som presenterats av Philips Hue