Mark Zuckerberg bekräftar nytt VR-headset i oktober

Från sajten:
image

Meta Quest 2 eller Oculus Quest 2 som den tidigare hette är snart två år gammal och det ser äntligen ut som att ett nytt headset är på gång.

Mark Zuckerberg gästade nyligen Joe Rogans podcast och avslöjade att ett nytt VR-headset är planerat till oktober. Vilket kan innebära att den presenteras under Metas årliga Connect-event. Zuckerberg berättade även några av dess kommande funktioner och sa då att den ska kunna spåra både ögonrörelser och ansiktsuttryck.

Det innebär att om du ler så kommer även din avatar kunna göra det i den virtuella världen. Det ryktas om att den här inte kommer vara en direkt uppföljare till Meta Quest 2 utan istället en separat och mer avancerad modell tillsammans med högre prislapp.

Via: The Verge

Sugen larsson?

1 gillning

Hinner inte ens spela på Quest 2 :sweat_smile:
Grabben här lirar för fullt men har nekat honom VR chat så de där ansiktsuttrycken har han ingen nytta av ändå

Från sajten:
image

Meta har meddelat att deras Connect Conference kommer att livesändas den 11 oktober klockan 19.00 och vi kan räkna med att det blir ett nytt VR-headset.

Mark Zuckerberg bekräftade för ett par veckor sedan att ett nytt VR-headset var på gång till oktober och nu har vi alltså ett bekräftat datum för eventet. Några av detaljerna som avslöjades då var att den kommer kunna läsa av både ögon- och ansiktsrörelser samt kommer med högupplösta skärmar.

Med andra ord lär den här premium-produkten få en ganska saftig prislapp om vi jämför med deras nuvarande Meta Quest 2 som kostar 4 920 kronor efter senaste prishöjning. Men vi kan räkna med att se en del spännande demos på eventet över deras senaste VR-headsets användningsmöjligheter.

Via: The Verge

Varit sugen länge på en Quest 2 som ett komplement till Index:en, men kanske ska vänta in den här då...

Quest 2 blev ju så jäkla dyr efter höjningen tycker jag.
3 699 betalade jag när det blev snack om höjning och nu kostar den 4 900 :cold_face: