Mångsidig trädgårdsrobot

Från sajten:
image

Yarbo Robot heter hjälpredan som kan användas både till att klippa gräs, blåsa löv och slunga snö. Priset för skapelsen är cirka 3 900 dollar.

Produkten ligger just nu på Kickstarter och målet var att samla in 50 000 dollar. Just nu har man samlat in hela 2,5 miljoner dollar så intresset för denna typ av maskin verkar stort.

Då maskinen, som går på larvfötter, navigerar med hjälp av GPS, radar samt en kamera så behövs inga nedgrävda kablar runt tomten. Den kan också räkna ut vilken väg den ska ta för att klippa, blåsa och skotta på effektivast sätt. Man byter enkelt funktion med hjälp av olika moduler som fästs längst fram på roboten.

Gräsklipparen har en bredd på 50 cm, har två knivar och klipphöjden kan ställas in på mellan 30 till 102 mm. Lövblåsen blåser bort löv och annat skräp med en hastighet på 192 km/h, vilket kan låta mycket, men i jämförelse med dagens lövblåsare är medelsnabbt. Snöslungan ska klara av både blöt och packad snö och rensar ungefär 50 cm åt gången. Beroende på tyngden i snön ska den kastas iväg upp till 12 meter.

Batterikapaciteten varierar beroende på funktion. Två timmar klarar den av med gräsklipparen och 90 minuter med antingen lövblåsen eller snöslungan påkopplad. Batteriet är på 38,4 Ah och laddas upp på 2 timmar med hjälp av den trådlösa laddaren som kan förvaras utomhus i upp -30 grader. Som extra funktion kan batteriet också användas som power bank.

Via: Ny Teknik

2 gillningar

Haha, coooooool!