MagSafe skickar data

Från sajten:
image

Vi har tittat lite närmare på Apples MagSafe och upptäckt att den är i stånd till att även skicka data.

Apple har lanserat ett nytt sätt att ladda våra iPhones. Det är med Qi och ett gäng magneter som laddaren fäster på baksidan av telefonerna. I laddaren finns NFC som gör att telefonen förstår vad som fästes på baksidan. Men när vi koppla in laddaren till datorn så kan vi se att den har möjlighet att skicka data med 12 Mbit/s. Det är det snabbaste versionen från 1998, USB 1.1, som i dag kan anses som den långsammaste versionen av USB för att skicka någon data.

Första tanken är att det kan vara information mellan puck och dator för att göra en “handskakning”. Men efter att pratat med olika personer som är införstådda på ämnet så kan en handskakning ske utan att kabeln skickar data.

Vad och om Apple kommer använda detta till kan vi bara spekulera i. Men det har länge ryktats om att framtida iPhones kommer komma utan Lightningport. Hur exempelvis utvecklare ska kunna koppla en iPhone till en dator för debugging och firmware-uppdateringar har varit ett fråga som återkommit när ryktet om att alla portar ska försvinna från iPhone kommit på tal. Kanske är det just så här det kommer gå till.

Har du kunskap om vad det kan användas till låt oss gärna veta i kommentarerna.

2 gillningar

Plötsligt blev jag mer positivt inställd till detta :blush:

Ge oss en MagSafe som fungerar med carplay!

Så gött !! Ja undra detta häromdagen ( veckan) o blev idiotförklarad!! Hahah !!!

Jag skulle aldrig idiotförklara dig! :kissing_heart:

Haha de va inte du :kissing_heart:… som sagt om 2 år finns de inget utag kvar ! :relaxed: