MagSafe med design före funktion

Från sajten:
image

Med Apples nya iPhone 12 serie så kom det även en massa tredjepartstillbehör.

Satechi är kända för att göra snygga tillbehör till våra Appleprodukter. När det kommer till MagSafetillbehör så var det inget annorlunda där. En del bättre än andra.

Apple släppte tillsammans med iPhone 12 serien en MagSafeladdare i metall och keramik, vit och silvrig. Satechi släppte sin tolkning på den och i vanlig ordning kom deras i en kombination av grå och svart med själva ytan som fäster i samma vita som Apples. Satechi magsafe

Satechis MagSafeladdare är 146 kronor billigare än Apples men kommer med några nedköp. Först och främst så laddar Setachis MagSafe bara med 7,5 W medan Apples egna klarar av att leverera 15 W. För att en Qi-laddare ska kunna leverera 15 W till en iPhone 12 så behöver den vara certifierad av Apple. Och Satechis är inte det. Baksidan av MagSafeladdaren är konkav vilket gör att den inte ligger plant på varken skrivbordet eller om vi vill sätta fast den på väggen. Designmässigt så är den i mitt tycke snyggare än en helt platt puck. Men den blir inte liggandes på samma plats när vi använder den.

Satechi magsafe

Magneten i laddaren är rejäl och det är aldrig någon tvekan om att den inte skulle hålla fast telefonen så som vi sett flera andra MagSafetillbehör misslyckas med.

Kabeln är i svart gummi och om den håller bättre än Apples vita kabel låter vi vara osagt. Här hade vi önskat att Satechi hade skiljt sig mer och använt sig av sina flätade kablar som vi vet har en bättre hållbarhet.

USB-C kontakten har en ordentlig metallbit som gör att vi kan förvänta oss att den inte böjs sönder i första taget. På metallbiten hittar vi även en LEDdiod som visar om den har ström eller ej.

Satechi magsafe

Den korta sammanfattningen:

Billigare och snyggare, men långsammare och mindre praktisk.

Betyg: 3 av 5

Pris: 349 kr som billigast på Prisjakt just nu

1 gillning

Satte en i bilen med hjälp av lite Gorillatejp. Håller telefonen på plats och funkar otroligt bra som hållare, dock laddar den sakta.

2 gillningar