MagSafe från tredjepartstillverkare kan snart bli mycket snyggare

Från sajten:
image

Tredjepartsladdare för Apples MagSafeladdning till iPhone 12, 13 och 14 kan komma att ser mycket trevligare ut när MFi nu ändras.

MFi är Apples program för att godkänna tredjepartsprodukter att fungera med Apples egna produkter som om det vore Apple själva som gjort dem. Från början stod MFi för Made for iPod men i takt med att Apples produktkatalog utökats har även MFi gjort det samma. Nu finns det Made for iPad, iPhone, Watch, iPod och Magsafe. Sedan finns det Works with Apple CarPlay, Apple AirPlay, Apple HomeKit och Connects to Apple Watch

Apple MFi

För att få använda en av ovan dekaler på förpackningen av sin produkt ställer Apple höga krav på företaget i fråga. Utöver att Apple själva testar allting som säljs med dekalen. Bestämmer de även vilka delar till den slutgiltiga produkten som ska användas. Givetvis är det inte gratis att få en MFi-certifiering. Apples regler kring MagSafe har sedan det lanserats inkluderat att det ska vara en vit ring med magneter. Något annat har inte varit möjligt. Men nu har Apple ändrat på reglerna och det kommer framöver bli möjligt att klä ringen i andra färger och material.

Magsafe

MagSafe är Apples proprietär trådlösa laddning som baserar sig på Qi. Utöver magneterna i en cirkel som gör att iPhone alltid placeras i en optimal laddningsposition mot laddaren innehåller den ett NFC-chip som kommunicerar med telefonen om att det är en certifierad laddare. De laddare som har andra färger än vit eller annat material uppfyller alltså inte MFi och är då begränsade till att ladda iPhone med endast 7,5W. Om laddaren är certifierad med Apples MFi kan laddaren ladda med 15W. Men med de nya reglerna kring MFi för MagSafe kommer vi förhoppningsvis få se lite roligare MagSafe-laddare framöver. Men redan nu har Anker släppt sin 3-in-1 kub med en annan design på MagSafe än Apples vita ring.

Anker

Ankers 3-in-1 kub finns att köpa hos Apple för 2095 kr.

Via: Apple insider

 

1 gillning

Mycket goda nyheter :clap:t3: Svårt att navigera sig fram i tredjepartsmagsafetillbehörsdjungeln tycker jag. Och bra att tillverkarna blir lite friare i hur de kan designa sina produkter :+1:t3:

1 gillning

Saftigt pris på den Anker laddaren. Anker brukar ju annars ligga lite lägre. Får hoppas den dyker upp på Amazon eller andra säljplatser.