Magnum P.I. stryker med i vårens serieslakt

Från sajten:


Flera amerikanska TV-bolag har givit tumme upp eller ner för sina tv-serier.

Av de serier som fått sitt öde förseglat just nu är det egentligen bara en som är aktuell för svensk streaming – Magnum P.I. Du hittar den på Viaplay. Magnum P.I. fick fyra säsonger.

Denna reboot av den ack så populära 80-talsserien med mustashprydda Tom Selleck i väldigt tajta shorts fick endast leva i fyra säsonger.

Magnum P.I. äger rum på Hawaii och involverar flera bi-karaktärer från Hawaii Five-0 (Viaplay). Även det en serie som baseras på en gammal 80-talsserie med samma namn. Hawaii Five-0 lades ner 2020 efter 10 säsonger.

Kan du inte få nog av mord på den amerikanska ö-kedjan i stilla havet finns det en säsong av NCIS: Hawaiʻi att ta del av via Paramount+. Detta är en spinoff på NCIS. Även NCIS: Hawaiʻi har kopplingar till Hawaii Five-0 men då genom att några av skådespelarna är med i båda.

Intro för 80-tals-Magnum P.I.

Tråkigt, jag gillade den. Glimten-i-ögat-feel-good-känsla.

Ja den har sin charm!

Originalet var ju en klassiker redan när det begav sig!

Magnum rattandes Ferrari 308 GTS, T.C. spakandes Huges 500, den stroppige Higgins med sina två Dobermann pinscher och en ständigt frånvarande Robin Masters, röstskådespelad av självaste Orson Welles.

Action, humor och lite allvar i en helskön blandning utan extremt våld och blod. Nyutgåvan ger jag däremot inte mycket för, såg ett halvt avsnitt och tyckte den saknade all charm...

Andas lite samma stil och känsla som Snobbar som Jobbar med radarparet T Curtis & R Moore. Från tidigt sjuttiotal med skön signaturmelodi av John Barry.

En tredje serie med likartat sköna typer på diverse uppdrag är den något mindre kända 80-talsproduktionen Riptide/Strandsnutarna, även där med en, åtminstone inledningsvis, flitigt förekommande helikopter. Den halvt flygodugliga rosafärgade "The Screaming Mimi" (S-58T Sikorsky).

För oss nostalgiker verkar tyvärr ingen av dessa gamla mysiga serier finnas på streaming f n.

Grus i dojjan:
Förseglat -> Beseglat
Hawaii Five-O sändes ursprungligen till absolut största delen under 70-talet (1968-80). Dessutom: 0 (zero) -> O (Oh)
Ö-kedja -> Ö-grupp

1 gillning

Lägger till Chips och Dukes of Hazzard :slightly_smiling_face:
Man har försökt med remake men funkar inte direkt

1 gillning