Macradion: Ett steg framåt, två tillbaka

Från sajten:
image

Efter ett juluppehåll är Macradion tillbaka starkare än någonsin och i dagens avsnitt tittar vi tillbaka på 2021 men även framåt för att se vad Apple kan tänkas bjuda på sitt första event under 2022.

Ja i dagens avsnitt blickar vi både framåt och bakåt och drömmer oss bort till en värld med en fantastisk ny, stor iMac, en HomePod med skärm och kanske till och med en konsumentskärm som inte kostar huggorm. Mathias har gått och köpt Attefors gamla iMac och har blivit lika kär i Apples allt-i-ett-dator som Attefors själv. Han blev dock lite besviken på att den bara kunde ha macOS Catalina och med lite pill fick han in macOS Monterey på den, frågan är hur bra det fungerar? Detta och mycket mer kan du förvänta dig i veckans avsnitt!

HJÄLP OSS

Hjälp oss att fortsätta göra det vi älskar! Klicka dig gärna vidare och gå med i vår Patreon så vi kan fortsätta göra härliga produktioner framöver. Du som är Patreon får dessutom podden helt reklamfri varje vecka. Nu finns dessutom Patreon i svenska kronor så ni vet vad ni ger utan konstiga uträkningar på utländska. Missa heller inte vår alldeles egna Macradion-butik!

LYSSNA

FÖLJ OSS

Missa inte att prenumerera på vår YouTube-kanal där vi kontinuerligt lägger ut recensioner och mindre tester.

Stort tack,

Attefors, Dennis, Larsson och Severyd.

Vi kör 99% röstsyrning av lamporna hemma hos oss.
Google på Engelska är ju heeelt magiskt bra. Det är er jävla Svengelska som google inte fattar.

Talk Amerikanish.

Tror du har helt rätt faktiskt, kör ju enbart Alexa hemma men då på engelska och det felar verkligen aldrig. Men svenska Google är en hit and miss varje gång känns det som.

Jag tänkte på det här omdagen att jag skulle säga att när vi pratar med google hos oss så blir det rätt 99 av 100gång…om inte mer än så.

Det ända jag har reagerat på är att man någon update så har google home högtalarna blivit mindre känsliga, så man får höja rösten en aning.

Men då kör ni på engelska va, inte svenska? Tror det är den svenska assistenten som är flaskhalsen.

1 gillning

Det finns ju fina skärmar som stödjer hårdvarukalibrering (till skillnad mot endast profilering).
Om/när min Eizoskärm lägger av (den är +10 år) så kan denna vara aktuell:

Läcker design!:wink:

1 gillning

Tycker att svenska Google är helt fantastiskt, förstår småländska bättre än den genomsnittliga stockholmaren :kissing_closed_eyes:

yes. Men tyckte du sa också att du körde på Engelska?, kanske hörde fel.

Nope, bytte till svenska Google men ibland svarar den på engelska trots att svenska är inlagt haha.

1 gillning

aaaah…tokigt.
Aldrig testat google på svenska, lär inte göra det.

2 gillningar

Design är ju ointressant om man nu jobbar professionellt med grafik där exakt färgåtergivning är viktigt för resultatet. Det lät i podden som att bara Apple kan göra sådana skärmar och att alla andra ger en usel bild.

Samt att en skärm för 15-20 kkr är dyr. Det är den inte om ovan nämnda egenskaper faktiskt är viktiga.
Sen att kunna justera en skärm i höjdled ser jag som en standardfunktion på en skärm, något som Apple brukar missa (PD XDR-foten undantagen). :slightly_smiling_face:

2 gillningar

Har aldrig provat, (vill inte ha google i mitt hem) men jag trodde google hade gjort en “bra” röst styrningsfunktion, rent “förstå rösten” inte att det var svårt för google att förstå.

Har Alexa på nya klockan, men fungerar ju som sagt inte på sve, så den är avaktiverad. Hur mycket data samlar dom in?

Vad heter amerikanskan som är positiv när hon besöker sverige?

De-Bra

Inte en susning om informationen tyvärr, förmodligen samlar de in mer än vad man önskar :joy: