Mac Studio är Apples senaste dator

Från sajten:
image

Äntligen kom det som alla hade hoppats på! Nämligen Mac Studio som även kommer med nya chippet M1 Ultra och lovar en hel del prestanda.

Mac Studio presenterades under eventet och designen blev snarlik till det som ryktades under gårdagen och ser lite ut som en förvuxen Mac mini. Detta för att med fläktar i botten lättare kunna dunsta värme och bibehålla prestandan och den är fullmatad med portar för att underlätta alla arbetsflöden.

På baksidan hittar vi fyra Thunderbolt-portar, 10GB ethernet, två USB-portar, HDMI, ljuduttag i proffsklass för hörlurar med hög impedans och på framsidan finns två USB C-portar och minneskortläsare för M1 Max-modellen och två Thunderbolt 4-portar med M1 Ultra-modellen.

Internt får vi Wi-Fi 6 and Bluetooth 5 och den kommer har stöd för fyra XDR-skärmar och en TV med 4K samtidigt. M1 Ultra lovar prestanda som är 80 procent snabbare än Apples värsting Mac Pro och berättar att den kan köra 18 strömmar av 8K ProRes 422-video samtidigt. Grafikprestanda är 4.5 gånger snabbare än Apples fullmatade 27-tums iMac och SSD-hastigheter utlovas upp till 7.4GB/s. Mac Studio startar på 24 495 kronor med M1 Max och 50 495 kronor med M1 Ultra.

Hade föredragit den lite högre och inte lika bred/djup men det drabbar ingen fattig.

6 gillningar

Notera att iMac 27" är borttagen från Apples webbsida. Den såg man inte komma. Mac Studio ihop med Studio Display ersätter alltså iMac 27.

1 gillning

@Esse vilket VESA-arm gör skärmen rättvisa?

Haha, jag satt och tänkte på det också. Måste ju hänga upp den med lite klass!

Beställde du endast 1st Studio Display? :money_mouth_face:

Ja… jag lade i två stycken först men kände att jag nog får vänta några månader och se så att ekonomin i firman går åt rätt håll.

Back to the roots.

1 gillning

Mycket Cube-känsla! Jag har inget behov alls, men blir ändå sugen av någon anledning.

Länge sedan Apple kunde hålla en hemlighet hemlig och överaska.

1 gillning

Hur är det med @Marcus_Attefors idag. Denna väntan på en ny iMac slutade med att den helt är borta. I alla fall den stora modellen.
Hur går tankarna?

1 gillning

Jag som skulle vänta sa ni för att köpa Mac mini m2 till typ samma pris som nuvarande Mac mini m1 :rofl: nöjd att jag köpte min Mac mini m1 när jag gjorde det :stuck_out_tongue:

Han sitter fortfarande och stirrar med en tom blick dagen efter eventet.

2 gillningar

Allt är hopplöst just nu.

7 gillningar

Känns det bättre nu när du vet att din Esse fått precis allt han önskat sig de senaste 15 åren?

1 gillning

Inte alls!

Hade också hoppats på en uppdaterad Mac mini. Håller ut någon månad till, kommer det ingen ny så får det antagligen bli en Studio istället. Studio ser riktigt trevlig ut, hade dock önskat en eller två extra diskplatser. Som hobbyfotograf så blir det snabbt ont om diskutrymme. Behöver inte vara snabb disk bara stor.

Ja det hade verkligen fått plats.

Jag har bestämt mig nu och det blir att gå ned i skärmstorlek som ett jävla djur och köpa en 24" iMac. Sålde av lite aktier i all frustration igår för att finansiera köpet men idag kom jag på att iMac 24" släpptes i maj förra året så nu vågar jag ju inte slå till.

4 gillningar