LVI by Purmo lanserar element för det smarta hemmet

Från sajten:
image

Företaget LVI by Purmo har lanserat en ny serie smarta element, Yali Plus är uppkopplade element som kan kontrolleras med Apple HomeKit och Google Home.

Sitter det elelement hemma på väggarna hos dig och du tittar snett på dina vänners häftiga smarta termostater på sina vatten- eller olje-element? Exakt, det gör vi alla. Enstaka smarta element är lätt att få tag på, men LVI levererar ett helt system med smarta element som ansluter till varandra och en Zigbee-gateway, som gör att vi kan styra och övervaka alla element hemma. Vilket både skall spara energi och pengar.

Yali plus kommer i en mängd olika utföranden från 40 centimeter upp till två meter långa och med en höjd på mellan 30 och 50 centimeter. Elementen kan även förses med en frontpanel i olika färger om vi vill göra dem lite roligare. Varje element är utrustat med en smart display där vi kan se temperaturen och styra den manuellt. I appen kan vi anpassa vår värme genom scheman och scenarier för när vi reser bort eller går och lägger oss för att spara extra energi. Vi kan även styra och övervaka elementen i Apple HomeKit och Google Home för att integrera dem i vårt redan smarta hem.

Yali Plus finns tillgängliga med en prislapp på mellan 3000 och 8000 kronor, tillsammans med tillgörande Zigbee-gateway för runt 1500 kronor.

Mer information finns på företagets hemsida.

Vem lägger pengarna på elelementet idag? :hushed:

1 gillning

Har en bra story här i samfälligheten (alla har vattenburen värme) om en person som tyckte att elräkningen var hög i november 2021.
Vad personen gjorde pga dessa höga priser 2021 är att han bytte ut det vattenburna systemet till direkverkande el i hela huset istället, satte in 7 elradiatorer istället för det vattenburna. Personen i fråga som enligt egen utsago är en IT-ingenjör (det verkade väldigt viktigt att påpeka) och kunde därmed styra allt via en app ställde in så att dessa nya element stängdes av när inte någon var hemma och lät då huset gå ner till runt 4 grader, vid 16-17-tiden när man kom hem från jobbet så drog elelementen upp huset till runt 25 grader.

Har frågat ett par gånger hur elräkningen ser ut efter detta genidrag men har tyvärr inte fått något svar än.

Jobbar han med den där skolplattformen alla i Stockholm verkar älska? :sweat_smile:

1 gillning

Ja, vissa tänker inte riktigt igenom allt :cry:

Lite som dem som tycker glödlampor är bättre då de även kan tillgodo se sig värmen… :smirk:

Jag jobbar ju ingenjörstätt, känns tyvärr inte som någon garanti alltid :disguised_face:

1 gillning