Lundgrens släpper två nya snussmaker i samarbete med stjärnkock

Från sajten:
image

Lundgrens gillar att smaksätta sitt snus med smaker från Sverige och nu är det dags för två nya sorter där ena har tagits fram med hjälp av stjärnkocken Filip Fastén.

Lundgrens kommer att lansera en helt ny produktserie under våren som ska hämta inspiration från svensk natur och kultur och de två första produkterna heter Lundgrens Örtagård och Lundgrens Vårglänta (limited edition). Lundgrens Örtagård kommer stanna i sortimentet och smaksättningen är hämtad från en traditionell svensk köksträdgård så det blir en smak av vilda örter, blommor och lite trä. Lundgrens Vårglänta är en limited edition och kommer ha jordigheten från morötter med en touch av nyrökta svartvinbärsblad och fläderbär. Det är stjärnkocken Filip Fastén som har varit med att tagit fram Vårglänta och han säger följande i ett pressmeddelande:

“Jag är född i Hälsingland och mina morföräldrar odlade morötter. Jag hjälpte dem ofta. När det skördades fick vi barn fem morötter var – alldeles nyupptagna. Man fick dra dem i det daggiga gräset för att tvätta bort jorden. Otroliga smaker, säger Filip Fastén. Enrisröken är inspirerad av när jag och pappa rökte abborre i en tunna, vilket vi gjorde varje dag under en hel sommar.”

 

Lundgrens Örtagård kommer att gå och köpa från och med vecka 15 och Lundgrens Vårglänta kommer i en upplaga på totalt 100 000 exemplar och säljs från och med vecka 19. Båda sorterna kommer att kosta från 40 kronor.

Källa: Pressmeddelande

Ganska goda, framför allt deras Skåne. Dock kan jag inte nyttja dem då de till skillnad från de flesta andra använder en annan sorts påse som påverkar tandköttet för mycket :frowning:

Ja jag gillar också Skåne, snusar nästan enbart ONE numera, stora påsar och bra pris och goda smaker. Är den som är inspirerad av Rapé och General som går varmt här hemma.

Menar du att det blir som rivsår nästan i tandköttet? Har faktiskt fått det ett par gånger men kan inte minnas vilken tillverkare det var då.

Hur många i bubblan snusar?

  • Ja, det är ju livets krydda!
  • Nej för tusan, äckligt!
  • Nej, men har snusat tidigare i mitt liv
  • Nej, men funderar på att börja

0 röster

Ska ni börja marknadsföra tobak här nu också? :thinking:

Under kategorin livsstil kommer vi skriva om allt från sprit, restauranger, kanske lite mode, snus och så vidare och så vidare.

2 gillningar

Tobaksfritt - det är nikotinet du vill åt!

Har testat sådant snus också men smaken är verkligen inget för mig. Känns lite som att stoppa en tepåse under läppen.

1 gillning

@Marcus_Attefors

Menar du att det blir som rivsår nästan i tandköttet?

Ja, exakt. Vad jag har förstått på handlarna så är Lundgrens nästan ensamma om den typen av påse och många har klagat på den ”effekten”.

Ja jag har läst att de har en annorlunda påse som ska framhäva smaken lite mer. Men då kanske det var samma för mig att det var deras påsar som rev upp lite under tandköttet. Tänkte försöka få tag på de nya smakerna så får se om det blir så för mig.

Jag har gått över från General lös-snus till ZYN nikotinpåsar, gillar speciellt Espressino och Violet Licorice.
Luktar mycket bättre ur munnen nu dessutom :slight_smile:

1 gillning

“Vårglänta” och “Örtagård” antar jag ska ge vissa associationer, men för mig som inte snusar tänker jag mer på andra platser när jag tänker på snus. T ex Lundgrens Sunkigt Duschrum eller Lundgrens Raggarträff.

Taket i högstadieskolans korridorer är det första jag tänker på.

1 gillning

Men inte går du väl runt och luktar dig själv i munnen dagarna i ända? :smiley:

Nä, men man känner ju när man tar ett andetag med munnen? :slight_smile:

Snusar inte, har aldrig ens provat.
Men har alltid tyckt att det ser rätt gött ut att lägga in en snus, framförallt efter maten inbillar jag mig att det är jäkligt gött! :slight_smile:

Då ska det jävlar ta mig lukta mycket :joy:

…eller snusas jäkla mycket, 1,5 dosa om dan i snitt :wink:

Rökte i 28 år, 50 cig om dagen i slutet. La av tvärt för 18 år sedan. Aldrig snusat.

2 gillningar

Strongt :nauseated_face:

1 gillning