Lundgren utökar sitt snussortiment

Från sajten:
image

Lundgren lanserar tre nya snussorter som tar oss till sommaren, dalarnas natur och en mörkare smak i samarbete med Hampus Thunholm.

Först ut har vi en limiterad sommarsmak som heter Lundgrens Solnedgång. Snuset ska gå tillbaka till det enkla genom att ta fram ett snus med en ordentlig tobakssmak med en tvist av bergamott. Den nya snussorten kommer i en limiterad utgåva och totalt kommer endast 100 000 dosor att säljas med start idag.

När det kommer till att ta fram ett nytt men ändå ”klassiskt” snus, så gäller det att få med tre grundkomponenter. Jag brukar tänka på smakerna som en liten stege, med tobak i botten, något blommigt i mitten och så en ton av bergamott högst upp. Bergamotten är lite stickig så det är bra att balansera med en aning ros under – den ska inte märkas, utan bara göra det hela mulligare. Den mjukar även upp lädertonerna i tobaksbasen, säger Johan G om tankarna bakom smakprofilen.

Nästa nya snussort heter Mora och är även den en begränsad och kommer i en upplaga av 4 500 dosor. Smaken hyllar dalarna och dosan kommer paketerad i trä och läder och smakerna ska innehålla blåbär, fjällnejlika, granskott och björk.

 

Den sista heter Lundgrens Mörk och är ett tobaksfritt snus och smaken har tagits fram i samarbete med cocktail och smak-virtuosen Hampus Thunholm. Det är ett snus med rökig smak som balanserats upp med rosor och läder och Hampus säger följande om den nya snussorten:

”Röken var viktig, och så balanserat med lite rosor och läder. Inspirationen hämtade jag från min egen upplevelse med snus, jag ville uppleva hur det kändes när jag blev kär i snus igen. Det är helt rätt smak för att få en inbiten snusare att prova portioner utan tobak.”

Samtliga snussorter kommer gå att köpa hos snusbolaget men kommer även dyka upp i utvalda butiker.

1 gillning

Testat sorterna ovan nu och för mig som alltid har snusat snus med tobak i måste jag säga att mörk var riktigt god. Lite rökig smak som påminner om ett tobakssnus. Klickade hem en stock av den och har snusat bara den nu i ett par dagar och igår frågade frugan om jag hade blekt tänderna haha. Sjuk skillnad på tänderna att köra utan tobak.

1 gillning

Fast det är väl andra kemikalier istället för tobak i som kanske inte är det bästa för hälsan. Har provat tobaksfritt snus några gånger, står ju en hel bok varningstext på att man inte skall hantera det med händerna, typ att man måste tvätta händerna efteråt och kontakta läkare om det skulle hamna i ögonen mm. Så tror inte att det är nyttigare egentligen att snusa blekmedel :sweat_smile:

Nä det säger jag inget om, dock fördel att slippa bruna tänder :slight_smile:

2 gillningar

Det finns en hälsåskandal som jag tycker är för lite uppmärksammad kring de första nikotinfria snuserna. De innehöll majssocker vilket ledde till extrem karies hos många. Receptet ändrades snabbt men väldigt lite skrivet. En kollega fick 11 hål tex.

1 gillning

Intressant!

Mina dosor innehåller:
Fyllnadsmedel (E460),
Destillerat vatten,
Nikotin,
Aromer,
Salt,
Propylenglykol (E1520),
Surhetsreglerande medel (E500),
Sötningsmedel (E955)

Många av dem innehåller Xylitol också men inte någon av de jag har hemma för tillfället.

Inte naturligt direkt och helt hjärndött att hålla på med, men det är ju så gött :joy: Bytt 3-4 påsar chips i veckan mot 4-5 dosor i veckan, vet inte om det skulle vara bättre direkt men :man_shrugging:t3::joy:

Verkar vara typ samma som i Lundgren Mörk.

1 gillning

Snart börjar nog Yes att sälja "snus" också med lite uppdaterad design på dosan. :joy:

Haha, det är ju tyvärr en hel del E-ämnen i vanligt snus med.

Ämnen med E-nummer är ju inte per definition "farliga" eller oönskade. Men det verkar vara en vanlig missuppfattning.

De är väl av livsmedelsverket väl dokumenterade ämnen. Det sparar också plats på innehållsförteckningen.

2 gillningar

Yes! Menade mer att det är en hel del annat i vanligt snus med utöver tobak och nikotin :slight_smile:

1 gillning

Tack för tips och test, har letat snus med "tobakssmak" utan tobak ett tag.
WAF-faktorn är nog så viktig ibland :grin:

1 gillning

Får prova en kasse Mörk då nu när @Marcus_Attefors hyllar den. :slight_smile:

2 gillningar