Luftrenaren Ikea Starkvind finns till försäljning nu

Från sajten:
image

Tidigare i år presenterade Ikea sin nya luftrenare vid namn Starkvind och den har nu lanserats på svenska marknaden. Två varianter finns och i två olika färger för ett renare hem.

Ikea Starkvind är en ny, smart luftrenare som har en inbyggd sensor som mäter PM2.5 partiklarna i ditt hems luft. När sensorn automatiskt känner av ett högre värde av dessa partiklar startar luftrenaren och rensar luften i hemmet, något som är viktigt då vi under pandemin tillbringat mer tid inomhus och i hemmet än tidigare. Starkvind ska vara mycket tyst när den körs på lägre fläkthastighet vilket innebär att den kan placeras i sovrummet utan att påverka nattsömnen. Det finns 5 olika fläkthastigheter på Starkvind samt en låsfunktion och ljudnivån för lägsta respektive högsta är 24/51 decibel. Luftrenaren passar utrymmen upp till 20 kvadratmeter.

Ikea Starkvind Ikea Starkvind

Starkvind kommer i två olika versioner, en portabel för golvet som kostar 1295 kronor samt en som är inbyggd i ett bord och som kostar 1495 kronor. På bordsvarianten är det möjligt att gömma sladden i ena bordsbenet vilket är praktiskt, inte minst om det finns en robotdammsugare i hemmet. LED-indikatorn på luftrenaren visar om du behöver byta filter på enheten.

Ikea Starkvind Ikea Starkvind

Bordsvarianten väger 7,8 kilo och golvvarianten väger 5,9 kilo.

Kompatibel med Apple HomeKit

Ikea Starkvind kan anslutas till din Ikea Trådfri Gateway och därigenom integreras i det smarta hemmet. I appen visas även luftkvaliteten och det är möjligt att sätta timers för när luften ska renas om detta inte görs automatiskt. Informationen på hemsidan bekräftar också att Ikea Starkvind är kompatibel med Apple HomeKit och Amazon Alexa. Inga bekräftade uppgifter om stöd för Google Home så vi får avvakta detta.

Ikea Starkvind Ikea Starkvind

Extra filter finns att köpa till när det är dags för byte av dessa. Partikelfilter medföljer men vill du ha gasfilter (minskar röklukt, matos) så säljs detta separat. Det partikelfilter som används ska filtrera bort cirka 99,5% av de mindre luftburna partiklarna i rummet, exempelvis damm och pollen.

Källa: Ikea

1 gillning

Fåååååångad av en staaaarkvind, natt och dag, ingen pollen kan hindraaaaa mig!

Hoppas nog för mycket men usb-portar för laddnings finns inte på bordsmodellen, antar jag

Den fungerar med Google home (inte direkt kanske men som alla andra Trådfri-produkter). Kan sättas på och stängas av, ställas på en viss nivå. Kan inte läsa av luftkvalitet eller sätta den på auto (vad jag har hittat). Allt som allt är jag nöjd med den, köpte bordsmodellen.

Från sajten:
image

I version 1.5.0 av appen Ikea Home Smart är luften den stora grejen. Nu kan luftrenaren Starkvind visa luftkvaliteten direkt för användaren i appen.

IKEA har precis släppt en uppdatering av appen Home Smart där fokus läggs på inomhusmiljön. Nu är det möjligt för appen att visa upp luftkvaliteten från den uppkopplade luftrenaren Starkvind direkt för användaren i appen.

Ikea Home Smart Starkvind

Nu har jag dessvärre inte Starkvind själv så jag kan inte se hur det ser ut men för dig som har laddat ner uppdateringen får du gärna posta ett par skärmdumpar från appen.

Källa: Ikea