Loodio - en skitbra lösning på toalettproblemet

Från sajten:
image

Loodio är produkten som ser till att vi slipper känna obehag över att familj och vänner ska höra när vi tar hand om våra behov inne på toaletten.

Vi är många som har svårt att uträtta våra behov i ett knäpptyst badrum som är i nära anslutning till sociala utrymmen i hemmet där andra ofta befinner sig. En lösning är att lägga lite papper i botten av toan så att plumset från torpeden ska dämpas och en annan lösning är att dra igång vattenkranen på full sprätta så ingen utanför hör när eventuella ljud från vår mörkaste öppning skapas. Men när den där vattenkranen sätts på så vet alla att personen på toaletten sitter där inne och gör nummer två – så kan Loodio vara den ultimata lösningen?

Loodio kommer med förinstallerade ljudfiler som ger oss vattenfallsljud samt jazz/lounge-musik så att vi ska komma in i en härlig avslappnad stämning när den känner av att vi kommer in till toaletten. Enheten har en sensor så direkt när en person går in i badrummet så aktiveras musiken så människorna utanför omöjligt kan veta om vi bara kissar lite eller föder ett monster i porslinsguden. På framsidan av enheten finns en display som visar klockan och vilken inställning som Loodio ställts in på och det finns totalt fyra olika inställningar att välja mellan:

  • Default – Musiken och lampan tänds direkt
  • Pausad 15 minuter – Musiken är pausad i 15 minuter
  • Always on – Musiken spelas kontinuerligt
  • Avstängd – Musiken startar inte

I framtiden är det planerat att Loodio ska kunna visa väder och spela radio. Sensorn som sitter på framsidan är snabb och så fort vi kommer in i badrummet så startar musiken och ljuset tänds upp. Det går även att lägga in egen musik om man ansluter till den via en dator med Windows. Support för macOS ska komma längre fram och även en app till telefoner.

Det går även att koppla en telefon via bluetooth till Loodio och spela musik från till exempel Spotify om man vill använda den för att lyssna på musik när man tar ett bad eller dusch. Den har även ett nattläge som aktiveras via en dator och ser till att volymen är lite tystare när resten av familjen sover. Så vad tycker vi egentligen om Loodio? Svaret på den gåtan har du i videon nedan:

Recension: Loodio Loodio

Fördelar

  • Designen
  • Uppdaterar sig själv
  • Tydlig display

Nackdelar

  • Saknar Airplay och Spotify Connect

Detaljer

  • Dimensioner – 8 x 8 x 13cm
  • Pris – 1,035 kr

Sammanfattning

För många är det ett problem att inte kunna gå på toaletten med vetskapen att andra kan höra vad som försegår och Loodio är lösningen på problemet. Eftersom Loodio alltid aktiveras oavsett vad vi gör på toaletten så är det ingen som riktigt reagerar på att det spelas ljud eller musik på toaletten och för många som har problem med att gå på toa så kan detta vara räddaren i nöden. Vi har från Loodio själva fått veta att det jobbas på en rad förbättringar och nya funktioner och det ska bli kul att följa utvecklingen av produkten. Så har du problem med att kunna slappna av på toaletten så kan Loodio vara lösningen på dina problem.

Betyg: 4 / 5

Teknikveckan rekommenderar!

Men va fan, klart man vill höra plumset. Annars tror ju omgivningen att man skenbajsar. :joy:

3 gillningar

Har högtalare med Alexa i båda badrummen, inte för att dölja ljuden men orka sitta där i tystnad :wink:

1 gillning