Lönneberga lanserar kycklinggrillkorv med färsk chili och vitlök

Från sajten:
image

Lönneberga har lanserat en ny kompis i kycklingssortimentet och det är en kycklingkorv med orangeriets färska chili och vitlök som ska sätta smak på vårens första grillning.

Lönneberga kycklinggrillkorv med orangeriets färska chili & vitlök är gjord på svensk kyckling från Atrias egna gårdar i Blekinge. Korven har en kötthalt på 82 procent och den ska bjuda på en mild hetta och frisk smak.

Många blir förvånade när de testar vår kycklinggrillkorv, man förväntar sig inte så mycket smak. Inte så konstigt när kycklingkorv tidigare varit ganska neutral och lite uttryckslös, men det är historia nu. För oss är kycklinggrillkorv precis lika smakrik, saftig och med samma härliga ”knäck” som en traditionell korv – fast vår är gjord av kyckling, säger Hanna Flybring, Brand marketing manager Lönneberga.

Korvarna kommer dyka upp i butiker runt om i landet under vecka 11 och ett paket med fem korvar landar på ett cirkapris på 35,90 kronor. Sveriges Mästerkock 2021, Christin Kashou delar även med sig av Fiesta Mexicana som är en korv med bröd med extra allt.

Fiesta Mexicana

Korv i bröd extra allt som för tankarna till det mexikanska köket. Saftig kycklinggrillkorv med smak av färsk chili och vitlök i ett frasigt korvbröd toppat med krämig guacamole, frisk majssallad och picklad jalapeño.

Tillagningstid: 40 minuter, 4 portioner

  • 2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv Orangeriets Färska Chili & Vitlök (á 270 g)
  • 10 korvbröd, gärna stora så du får plats med all topping på korven

Picklad jalapeño

  • 6 jalapeños
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 3 dl socker

Guacamole

  • 2 mogna avokado
  • 1⁄2lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt & svartpeppar

Majssallad

  • 1 burk majs, 285 g
  • 1 salladslök
    1 kruka koriander
  • 1⁄2 färsk röd chili
  • 1 förpackning fetaost
  • 1 lime
  • Rapsolja

Picklad jalapeño:

Skiva jalapeñon tunt och lägg i en liten glasburk med lock. Koka upp övriga ingredienser i en kastrull och låt koka på låg värme i 5 minuter tills det reducerat något. Häll vätskan över jalapeñon och låt svalna.

Guacamole:

Dela och gröp ur avokadon. Mosa med en gaffel och blanda med riven vitlök, limejuice, salt och svartpeppar.

Majssallad:

Häll av vätskan från majsen och stek i rapsolja tills den fått färg. Skär salladslöken i tunna skivor, hacka koriandern grovt och finhacka chilin. Blanda ned i den rostade majsen. Smula över fetaost och smaka upp med limejuice, salt och svartpeppar.

Bröd:

Grilla korvbrödet med insidan nedåt för en frasig yta, går också att steka i lite smör. Kycklinggrillkorv: grilla korven så den får fin färg, gärna på indirekt värme så den inte spricker. Servering: placera korven i korvbrödet, toppa med majssallad, guacamole och picklad jalapeño.

Tips:

Förbered gärna den picklade jalapeñon dagen innan och förvara i kylen. Den håller i några veckor.

1 gillning

Borde inte materialet markeras som annons? Eller korvar är en ny teknik nu?

Det hade absolut markerats som annons om vi hade fått betalt för att skriva artikeln. Det fick vi dock inte. Vi har skrivit om livsstil i närmare ett halvår nu på sidan där vi bland annat inkluderar nyheter om sprit, mat, kläder osv.

3 gillningar

Åh, ok. Tack för förklaringen! Dock såg det inte ut som ett redaktionellt material. Snarare som en pressrelease. Ber om ursäkt att jag misstanktegjorde er. :slight_smile: