Logitech G Cloud lanseras snart i Sverige

Från sajten:
image

Inom kort kommer Logitech släppa sin handhållna spelkonsol Logitech G Cloud som kan vara ett alternativ till Steam Deck om du vill komma några kronor billigare undan.

Logitech har lagt fokus på att spelen som spelas på Logitech G Cloud ska med fördel streamas och den 22 maj går konsolen att köpa här i Sverige för 3 999 kronor. För dessa 4 000 kronor får du en konsol med en IPS-skärm på sju tum (16:9) som har en upplösning på 1080p och en uppdateringsfrekvens på 60Hz. Batteriet är på 6 000 milliampere-timmar vilket ger cirka 12 timmars speltid och det laddas upp från noll på cirka två och en halv timme.

Vi hittar även Qualcomms Snapdragon 720G på insidan och processorn är på 2,3 GHz och den kommer med 4GB RAM samt 64GB intern lagring. Om minnet börjar tryta så kan du köpa på dig ett microSD-kort och utöka lagringen för en billig peng. Något som är lite tråkigt är att det inte går att peta in ett SIM-kort i den så du kan spela på 4G eller 5G-nätet utan det krävs en WiFi-uppkoppling för att streama spelen. Om du slår till på Logitech G Cloud så ingår även Xbox Game Pass Ultimate i sex månader samt en månad Nvidia Geforce Now och en månad Shadow PC. Är du orolig för vikten så kan vi meddela att den väger in på under ett halvt kilo och den exakta vikten är 463 gram.

Via pressmeddelande

1 gillning

Denna är 500kr billigare än billigaste steamdeck och då får du en väldigt kompetent handhållen spel"dator".

Jag förstår Steam kan gå minus på steamdeck för de tjänar igen det på försäljningen av spel... V

Även om detta säkert är en väldigt bra spelkonsol så är det svårt att motivera priset.

Hade den varit en tusing billigare så hade det kanske varit ett givet köp.