Liten och billig Ring-kamera för inomhusbruk

Från sajten:
Liten och billig Ring-kamera för inomhusbruk | Teknikveckan


image

Amazon-ägda Ring fortsätter lansera kameror och idag presenterade man en riktigt billig en för inomhusbruk vid namn Ring Indoor Cam med ett pris på runt 650 kronor. Den har dock det mesta vi förväntar oss från en kamera och inkluderar 1080p HD-video, rörelsezoner, mörkerläge, tvåvägskommunikation och rörelseaktiverad inspelning. Den har dock vare sig stöd för HomeKit eller Google Assistant men väl Alexa. Den kopplas in via stickkontakt i väggen och till ditt Wi-fi.

Ring Indoor Cam blir tillgänglig här i europa först tidigt nästa år.

Samtidigt passar man på att uppdatera sin Stick Up Cam och erbjuder nu den i tre varianter, med sladd, batteri och med solceller. Alla tre fungerar både ute och inomhus. En nyhet är möjligheten att blockera vissa delar av bilden som inte får visas eller spelas in – så kallade Privacy Zones.

De ser dessutom ut att bli billigare än föregående generation – de med batteri eller sladd kostar cirka 1300 kronor och den med solceller slutar på cirka 1800 kronor. Dessa kommer börja säljas och levereras i andra halvan av oktober. På Rings webbsida går de under namnet ”All-new Stick Up Cam”.

Båda kamerorna visar en blå lampa när de filmar och det går också att stänga av ljudet och bara spela in video samt andra inställningar inspirerade av den ökade diskussionen om personlig integritet.

I november lanseras också möjligheten att berätta för dina Ring-kameror om du är hemma, borta eller om du vill inaktivera dem helt. Lite som en larmfunktion kan vi anta.

Annons: Köp Ring hos Webhallen.

Dyrt med 650 kr för Ring Indoor Cam om den inte har stöd för HomeKit.

Bättre att köra med en Wyze-kamera med samma funktioner då, plus RTSP-stöd, för $25. Den har visserligen inte heller HomeKit stöd men det löser man via Homebridge.

Har du HomeKit-krav är det onekligen 650 kronor i sjön ja :slight_smile:

Men det är också därför nyheten inte kom upp på 99mac