Lightify fixar lokalt stöd för sin gateway

Från sajten:
image

Häromåret meddelade Osram att deras gateway Lightify skulle sluta att supportas. Nu har de dock släppt en uppdatering till denna som förlänger livet på den.

Osram släppte sin gateway Lightify för några år sedan, en liten modell i samma storlek som en smart plug. Till denna kunde olika typer av ljuskällor från deras serie Smart+ anslutas, såväl LED-lampor och smarta pluggar som fjärrkontroller samt utomhusbelysning. För något år sedan meddelade dock företaget att de skulle upphöra med support av denna och hänvisade till andra gateways som stöder Zigbee. Det har sedan tidigare gått alldeles utmärkt att para ihop deras produkter med Philips Hue Bridge vilket många funnit vara en bra lösning.

Ny version ger lokal styrning

Dock finns det en skara användare som uppenbarligen fortsätter att använda deras gateway och häromdagen släpptes en uppdatering till denna som ger lokal kontroll (Local Mode) av anslutna enheter i ditt nätverk. Detta innebär att du kan fortsätta att använda din gateway och låta denna styra befintliga ljuskällor och andra produkter. Nackdelen är att det är endast sker lokalt vilket innebär att du inte kan kontrollera enheterna utanför hemmet. Detta innebär också att kopplingen till Google Home att fungera eftersom denna sker via en molntjänst.

Appversionen du ska leta efter är 2.1.0 och den finns tillgänglig på både App Store och Play Store.

Molntjänsten från Osram stängs ner den 31 augusti 2021 och omfattar deras molntjänst, API och kontroll utanför hemmet. Ingen annan ändring sker av befintlig uppsättning eller appfunktioner.

Källa: Osram