Lifx visar upp lightstrips för teven

Från sajten:
https://teknikveckan.com/nyheter/lifx-visar-upp-lightstrips-for-teven/


image

Lifx som får ses lite som en utmanare till Hue lanserar lightstrips som är tänkt att ha bakom teven och som skall ge sken av att teven har ambilight.

Namnet är Z TV och vi skriver sken för det framgår inte om de faktiskt är uppkopplade mot teven och i så fall hur. Vår gissning är att det handlar om att den agerar på egen hand men att vi kan anpassa var det är för typ av film eller tv-material vi tittar på.

Lifx alla lampor är kompatibla med Apple HomeKit, Alexa och Google Home.

LIFXZ Strip Piece

Lansering sker i november och priset landar på runt 700 kronor.

 

För 700kr hade det ju varit fantastiskt om den hade varit inkopplat på bildsignalen och kunde fungerat som en ambilight. Känns som man hade behövt dubbla priset för den funktionen. Men kul att kunna styra färgerna lite mer individuellt. Hoppas inte det bara är förinställda färgskiftningar utan att man mer kan bestämma vilka färger som ska visas vart på slingan.

Jo men precis, därför jag funderade ett extra varv om vad det egentligen kan innebära.

Nu har jag fått svar från deras presskvinna.

De har ingen koppling till teven utan det som gör att de är TV-anpassade är böjen på dem så vi slipper krångla vid kanterna.

Vad tråkigt, förra CES så hintade de samarbete med ett företag som kopplar på på hdmi ingången för att kunna tolka bildsignalen