LIFX lanserar APP 4 för dina smarta lampor

Från sajten:

Appen för att kontrollera de Wifi-uppkoppkade LIFX-lamporna lanseras i en ny, helt omarbetad version.

I “App 4” vilket alltså är fjärde utgåvan av appen hittar vi både nya funktioner samt ny indelning av det vi kan tänkas göras med en app som kontrollerar lampor.

Vi väljer mellan scener och effekter, dashboard samt schemaläggning. På Dashboard får vi enkel möjlighet att växla mellan både flera hem (eller sommastugor för den den) samt olika grupper. Det finns nu även så vi kan lägga in bilder för olika rum.

Det som skiljer LIFX mot exempelvis Philips Hue och IKEA Trådfri är att lamporna är uppkopplade via vanligt trådlöst nätverk och kräver därmed ingen separat hub. Vidare har de lite annorlunda produkter så som lampor som beter sig som levande ljus samt kommande filament-lampor som kanske är de mest retro-trogna av alla tillverkare. Dessa ihop med nya appen syns i videon ovan.

Reklam: Köp dina LIFX-lampor hos Webhallen.

Skillnaden mellan App 3 och App 4

 

 

 

Kommer det någon firmware-uppdatering iom nya appen?? Lifx är nog den belysningstillverkare som jag har blivit mest besviken på och det verkar i huvudsak vara pga dålig mjukvara i enheterna.

Jag kollar!

Ja verkligen! Det kunde blivit så bra

De svarade med att de uppdaterade firmware för ungefär en månad sedan :slight_smile: Har du provat på sistone?

Senaste veckan har de funkat bättre faktiskt. Synd att det tog två år från det att jag köpte slingorna. De sitter och skäms i en garderob nu, ersatta av en philips-slinga sedan länge. =)

Återkoppling på detta efter ytterligare lite test. Tyvärr hamnar LIFX i kategorin opålitligt krimskrams för mig.

Dyrt krimskrams.

Tyvärr ja. Men allt som inte fungerar är dyrt. Hade de levererat hade det inte varit lika illa.