LGs nya patent får oss att höja på ögonbrynen

Från sajten:
image

LG visade som första tillverkare upp en rullbar smart 4K TV under CES 2020. Nej inte rullbar som TV-vagnen i skolan, utan rullbar som en rullgardin.

Rykten

Efter att LG visade upp TV så började det ryktas om att de även tänkte göra en telefon med samma concept. Nu har deras patentet dykt upp på nätet.

Patentet

Patentet säger att det är en elektronisk enheter med tillvara OLED display. Denna skall även kompletteras med LGs stylus-penna. Vi kan också se att enheten kommer att ha hål för en kamera lins vilket är ganska stor skillnad mot dagens mobiltelefoner som kan ha så många som 7 linser om inte flera.

Det vi kan se är att det skall finnas ett genomskinligt hål i det rektangulära höljet för att kunna visa påminnelser, larm och notiser enkelt. LG har sedan tidigare även lämnat in patent ansökningar på två olika sorters vikbara telefoner.

Utseende

Enligt bilder så syns det två hårdvaruknappar på telefonens hölje för att kunna rulla upp och ner skärmen. Det ska även att manuellt dra upp och ner skärmen. Man kan också se att höljet har ett utrymme för en stylus som ska kunna användas för att styra telefonen.

LGs första

Trots sina tidigare patent så har LG inte släppt någon telefon med en annorlunda formfaktor. Det mest uppmärksammade sedan LG G2s volymknappar på baksidan.

En recensent kallade även denna telefon för ett missfoster på grund av sin utformning. Men jag som gammal G2 ägare kan säga att den var helt underbar att hantera.

LG 2020

LG lanserade under Q3 2020 sin LG Wing där klassiska formen möter experimentella former för en mobiltelefon.

Under presentationen av LG Wing visades även en modell med utdragbar mekaniskt på. Dessa går under något som LG kallar för Explorer Projekt.

Kanske behöver vi vänta till CES 2021 innan vi vet vad de har för planer men framtidens hologram eller mjuka okrossbara telefoner närmar sig med stormsteg.