LG visar upp sin framtid

Från sajten:
image

I veckan höll LG låda för att visa upp årets modeller och tyngden låg på tv, soundbars och AI.

LG satsar på bredd och vill visa upp tv-apparater som passa alla. Med ett spektra mellan förbättrad LCD-teknik och den nya panelen OLED Evo, samt storlekar på 48 till 88 tum.

Flaggskepsmodellen med produktnamnet G1 kommer med den nya panelen OLED EVO, där de sägs ha byggt om panelen från grunden för att ta nästa steg i utvecklingen inom OLED med nytt material på LED-belysningen tillsammans med avancerad teknik och processor för att ge mer precision och effektivitet av samma energi som tidigare. Tekniken ger 20 procent högre ljusstyrka och G1 kommer i 55, 65 och 77 tum.

Grundmodellerna i B-serien kommer i en ny storlek på 83″ samtidigt som det kommer en instegs-serie vid namn A1 som ska ge OLED till en lägre prislapp. För den som vägra OLED tar de nu fram ännu en teknik med tjusigt namn, QNED MiniLed som är ny panel och teknik i LCD-segmentet som ska optimera styrkorna med LCD för att ge ett alternativ till OLED.

Tv-apparaternas operativsystem WebOS 6.0 får också en ordentlig uppdatering med helt ny design som integrerar bättre med streamingtjänster och ska påminna om de appar vi använder till just detta. Vi ska få förslag och nyheter direkt på hemskärmen från de olika tjänsterna vi använder, som dessutom ska sorteras efter hur mycket vi använder dem samtidigt som vi får en samlad lista över alla tjänster med det vi såg senast.

Modellerna i det högre segmentet kommer alla med en ny kontroll som kombinerar touch, klassisk kontroll med rörelse som avspeglas som en muspekaren på skärmen. Det finns också inbyggd NFC där vi kan dutta mobilen för att ta över bild och ljud till teven.

Vi får också finesser som eARC på samtliga modeller, inbyggd AirPlay, Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10 PRO och bildlägen som Filmmaker Mode med Color Fidelity som ska matcha den tänkta färgen till 100% av vad ett mänskligt öga kan uppfatta, denna bildteknik kammade de till och med hem en Emmy med. Vi får också koppling till tre par hörlurar för att individuellt kunna anpassa ljudvolym efter tycke och smak eller möjligen en hörselskada.

Flera av modellerna får också fjärde generationen av deras a9 4K-processor som ger kraft till AI som bland annat tar hand om skalning och ska ge även lågupplöst material bästa möjligheten att visas på skärmen. Likt andra bildförbättrar-AI följer denna objekt för att känna av vad som försegår och anpassar bilden efter detta. Nu går även detta AI in djupare på ljudet och anpassar volym mellan olika källor för att ge en mer balanserad upplevelse och anpassas efter vad vi tittar på genom att ta bort störande bakgrundsljud och förtydligar röster när vi ser på nyheterna samtidigt som ljudeffekter förstärks i actionfilmer och tar fram det filmskaparen vill ska träda fram.

När vi kommer till de tillhörande ljudlimporna så får även dessa AI Sound Pro-funktionerna och samtliga av årets soundbars får stöd för Dolby Atmos, DTS: X via eARC, AirPlay 2 och är Hi-Res Audio-certifierade som säkerställer förlustfri uppspelning vid 24bit / 96kHz. TV Sound Mode Share ska också göra koppling enkel och stabilare än någonsin. Vi får också röstassistenter med hjälp av Google Assistant, Amazon Alexa och Siri. AI Room Calibration ska anpassa ljudet efter rummet automatiskt.

Vi får se några av dessa nya modeller i Sverge redan nu vid månadsskiftet medans vi får vänta på andra tills efter sommaren. Mer exakt information om detta kommer snart.

Via: LG Press, TV och Soundbars.