LG visar upp marknadens första Apple AirPlay hotell-TV

Från sajten:
image

LG meddelade tidigare att de ska göra hotellivet lite enklare med hjälp av AirPlay. Nu visas marknadens första kommersiella hotell-tv upp som stöder standarden.

LG introducerar nu världens första kommersiella tv-apparater för hotellbruk med stöd för Apple AirPlay. Tack vare stödet ska gäster på hotell runt om i världen nu kunna dela innehåll från sin iPhone eller iPad på hotellrummet.

AirPlay kommer att vara tillgängligt för hotellgäster på LG Pro:Centric Smart Hotel TV-apparater med start senare i år, då på utvalda hotell. LG har samarbetat med Apple för att säkerställa att upplevelsen med AirPlay i hotell blir lika enkel att använda som hemma. Anslutning kommer att ske via en unik QR-kod som skannas av på hotellrummet.

Hotelloperatörer ska kunna börja erbjuda AirPlay-funktionalitet på LG’s smarta hotell-TV-apparater senare under 2023. Funktionen kommer att finnas tillgänglig på 2023 LG smarta hotell-TV-apparater och på de senaste årens modeller.

Är detta en efterlängtad funktion för er som tillbringar många nätter på resande fot?

Källa: Pressmeddelande

Mycket bra idé. Tidigare har man fått koppla datorn till hotellteven via medhavd HDMI-kabel. Fast ännu hellre skulle jag vilja ha aktiva WiFi-högtalare i taket på hotellrummet.

Grymt. AirPlay är fan grymt.

Enda anledningen att man en startar en hotell-TV är för att kolla om den har Chromecast eller motsvarande. Så positivt även med Airplay.