LG låter dig öppnar kylskåpet med rösten

Från sajten:
image

LG har tänkt till lite extra kring sina vitvaror och presenterar nu ett kylskåp som du kan öppna med rösten. Det är 2021 års modeller av kylskåpen i deras InstaView-serie som får denna funktion.

Varför ingen tänkt på detta tidigare har vi inget svar på men LG har säkert en avdelning som sett hur konsumenten ofta har händerna fulla när de ska öppna sitt kylskåp. Dessutom befinner vi oss fortfarande i en pandemi och många försöker nog tänka både en och två gånger innan de rör vid saker i onödan.

LG har för avsikt att visa upp mer kring det digitala eventet CES 2021 som snart äger rum. Förutom att kunna öppna dörren med ett röstkommando erbjuds även desinficering av vattenbehållaren med en teknik de kallar UVnano. Precis som tidigare modeller med InstaView räcker det med att du knackar på dörren två gånger för att insidan tänds upp och du ser vad som finns i kylen. Nytt är också att glaspanelen är hela 23 procent större än hos föregångarna.

Använd röstkommando till kylen

Med din röst kan du nu inte bara öppna dörren utan också fråga om status på vatten och is samt få en koll på dagens agenda. Röstkommando görs möjligt via LG ThinkQ-appen och för de som använder tjänsten Amazon Dash finns möjlighet att koppla samman kylskåpet med denna service för att t ex beställa nya vattenfilter när det är dags för det. Kylskåpet kopplas upp till ditt wifi-nätverk.

Vill du ha koll på annat som LG presenterar under CES 2021 kan du kolla in detta här.

Källa: LG

2 gillningar

Endast koppling till deras egen lösning och inte HomeKit? Då går den bort :slight_smile:

Tror det dröjer en månad eller två innan Apple medger just självöppnande kylskåp i sin uppsättning…

använder folk i Sverige vattenfilter?

Nej inte i normala fall, men hos mina föräldrar behövs filter mot allt järn som finns i vattnet så det inte smakar som att slicka på ett omålat metallstaket.

Borde de inte ha en magnet istället?

Haha, det hade kanske varit något :slight_smile: Verkar inte hjälpa dock: Järnhaltigt vatten av och till | Byggahus.se

Vi har faktiskt en magnet i vårt värmesystem så det inte sätter igen elementen dock!

1 gillning

vilken jäkla historia!.

Vi har ett radonfilter på lantstället. Nivåerna var godkända för fritidsboende men vi skaffade filtret när vi fick barn.

Blåbetong?

Brukar du slicka på omålade metallstaket? :joy::joy:

Bergsborrad brunn.

Använder en Dafi vattenreningskannan för dricksvatten. Tyckte vattnet smakade lite klor i nya lägenheten, så den löser det.

Man får ju sina tvångstankar då och då!