LG lanserar sin trådlösa OLED-tv i höst

Från sajten:
image

Om du har en stor säck pengar över och vill vara coolast i området där du bor så kommer du i höst kunna klicka hem LG´s senaste OLED M3-tv som kan skicka både bild och ljud i realtid helt trådlöst.

Tekniken kallar LG för Zero Connect och lådan som följer med i kartongen skickar både ljud- och bild trådlöst till tv-skärmen vilket gör att du helt slipper dra massa extra kablar och till exempel ha en tv-bänk under tv’n för att stuva in spelkonsoler och annat. Zero Connect klarar av att skicka 4K-upplösning ( 3840 x 2160) i en uppdateringsfrekvens på 120 Hz på ett avstånd på 10 meter mellan boxen och TV’n. I lådan finns det bland annat HDMI 2.1, USB, LAN och Bluetooth.

Som marknadsledande inom OLED i över 10 år strävar vi kontinuerligt efter att skapa nya och innovativa produkter som gör konsumenters liv enklare. Den nya OLED M3 ger användare alternativen att kreativare placera TV:n, på vägg såväl som golv. Med Gallery Design går det att ställa in TV:n så den gestaltar ett egenvalt motiv. Vår ambition är att OLED M blir en personlig inredningsdetalj i hemmet, säger Erik Svalberg, produktspecialist på LG Electronics Nordic.

LG Signature OLED M kommer gå att köpa här i norden någon gång nu i höst och den kommer att gå att köpa i totalt tre olika storlekar på 77, 83 och 97 tum. Nu till det lite tråkiga – prislappen. Den minsta modellen på 77 tum kommer kosta 65 990 kronor, 83 tum kommer kosta 94 990 kronor och modellen på 97 tum kostar “endast” 299 999 kronor.

Villhöver!
Fan vad skönt det hade varit att slippa ha den där TV-bänken under tvn.
I vårt förra hus hade jag allt som var kopplat till tv dolt på andra sidan väggen.
Men det funkar tyvärr inte i det huset vi bor nu.

Bara att bygga på en extravägg med 10 cm luft emellan till kablar och sånt.

1 gillning

Vettefan om det är så bra att ha en typ Playstation i väggen :sweat_smile:. Fördelen med en sådan här är ju att du kan ha Apple TV, eventuella spelkonsoler, tv-boxar etc i ett annat skåp någonstans i hemmet (så länge det inte är längre bort än 10 meter då)

2 gillningar

Nja, dessa enheter kan ju vara bra mycket längre än 10 meter bort. Bara man har Connect-boxen, som enheterna kopplas in i, inom 10 meter från tv:n :blush:

Tv:n sitter mot en yttervägg nu och förstärkaren jag har mäter 45cm på djupet.
Funderar lite på möjligheten att dra en lite längre hdmi-kabel till en annan del av rummet och placera allt där istället.

1 gillning

@Freddeuce

Så hade vi det under flera år då jag ville ha det helt clean undertill, så när som en centerkanal som också monterades mot väggen.

Nu har vi skippat hela grejen med massa fristående högtalare och kör två HomePods istället ståendes på en fin tv-bänk :blush:

1 gillning

Kör lite större högtalare här hemma och 5.1. Lyssnas mycket på musik via tv:n och vill inte riktigt kompromissa med ljudet från stereon i dagsläget. Och sen är där ett ps5 och en Apple TV i bänken. Fick göra en egen lösning av ett överskåp till kyl från Ikea då det var det enda skåpet som var djupt nog att svälja förstärkaren.
Men jag gillar din setup då den ser clean ut.

1 gillning

Vi har också en PS5 men det är grabbens och står på hans rum mot hans tv. ATV har vi som ni i bänken :blush:

Zero Connect? Borde väl åtminstone bli One Connect. För strömmen till skärmen lär inte vara trådlös.

1 gillning

One Connect heter Samsungs box så det vågade de nog inte :stuck_out_tongue:

De har kommit långt i induktionstekniken :blush:

Batteridriven med AAA-batterier kanske