LG lanserar 2023 års OLED-TV och soundbars

Från sajten:
image

Nyheter för våra hem från elektronikbranschen fortsätter att presenteras. Nu har elektronikjätten LG visat upp 2023 års OLED-tv och soundbars.

LG Electronics lanserar 2023 års OLED-tv och soundbars och de nya serierna Z3, G3 och C3 integrerar ljud och bild tätare än förut. I år är det fokus på de största modellerna på 83, 88 och 97 tum, storlekar som är OLED-exklusiva för LG medan de tidigare storlekarna 42, 48, 55, 65 och 77 tum kvarstår. Gemensamt har de också LG:s operativsystem webOS 2023, där nyheterna bland annat inkluderar anpassningsbara snabbmenyer för varje användare. De nya OLED-modellerna har bildprocessorn Alpha 9 AI Processor Gen 6, som med hjälp av AI-stödd maskininlärning förbättrar bild- och ljudupplevelsen efter användarens preferenser.

På ljudsidan erbjuder AI Sound Pro virtuellt surroundljud i 9.1.2 kanaler i samspel med tv:ns inbyggda högtalare. Det är också lekande lätt att integrera 2023 års soundbars, till exempel SC9S, som med sina 3.1.3 kanaler samverkar med TV:ns högtalare för att fylla ut rum med högkvalitativt Dolby Atmos-certifierat ljud.

LG OLED evo G3

G-serien från LG är omtyckt för sina ljusstarka OLED evo-paneler och montering tätt inpå vägg. Med hjälp av Brightness Booster Max uppnås en upp till 70-procentig ökning i ljusstyrka. G3-serien får också ett för serien exklusivt avancerat reflexfilter, som möjliggör TV-tittande även i ljusa rum med lågt stående sol under nordiska sommarkvällar. Även de estetiska intrycken hos G3-modellerna får en uppgradering, där den nya One Wall Design-monteringsanordningen tillåter sömlös montering mot vägg. LG OLED evo G3 blir tillgänglig i storlekarna 55, 65, 77 och 83 tum.

LG OLED evo C3

Likt G3-serien utrustas C3 med Alpha 9 AI Processor Gen 6, och webOS 2023, men specifikt för C3 är synergierna mellan webOS och soundbar. Med C3-modellerna kan en LG SC9S-soundbar diskret installeras i tv:ns nederkant, med hjälp av ett för modellen skräddarsytt fäste. Det nya fästet för soundbars förutsätter heller inte väggmontering av tv:n, utan fungerar lika väl med den nya vridbara fot som C3-serien fått. C3-serien får också nya chassin i komposit för lägre vikt i utförandena 42, 55, 65 och 77 tum. LG OLED evo C3 blir tillgänglig i storlekarna 42, 48, 55, 65, 77 och 83 tum.

webOS 2023

Operativsystemet webOS 2023 är mer användarvänligt och anpassningsbart med ett gränssnitt som är helt nytt. Nya funktionen Quick Cards gör det möjligt att gruppera appar för snabb åtkomst, snarare än att behöva söka efter individuella applikationer. Även Music Cards och Sports Cards finns, där användare kan nå musiktjänster eller få notifikationer om utvalda sporter.

Även bildinställningar kan knytas till personliga konton med hjälp av den nya guiden Picture Wizard. På några minuter skapas en personlig bildprofil efter användarens preferenser genom att peka ut de bilder som passar dennes smak bäst. Slutligen bakas också stöd för smarta hem-protokollet Matter in i operativsystemet. Det innebär att användare med en LG-TV kan övervaka och styra sitt smarta hem från TV-soffan.

LG OLED evo Z3, G3 och C3 blir tillgängliga hos några av Nordens största e-handlare med start den 13 mars. De finns också att förbeställa på LG’s hemsida från och med den 6 mars.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning

Frågan är om förra årets modeller får webOS 2023? :thinking:

1 gillning

Det kan du nog inte räkna med. Men LG brukar vara duktiga på att underhålla sina system och ibland får de nya funktioner. Så webOS på din nuvarande TV kommer inte få nytt gränssnitt.