Lenovo ThinkReality VRX tillgänglig på utvalda marknader

Från sajten:
image

Lenovo lanserar inom kort sitt VR-headset ThinkReality VRX på utvalda marknader. Det rör sig om nästa generations VR-headset i en mer kompakt design.

Lenovo ThinkReality VRX är nästa generations VR-headset i en kompakt design med Mixed Reality-funktioner för uppslukande utbildning, samarbete och 3D-design. Detta är ett nytt allt-i-ett-headsetet för virtuell verklighet (VR) skapad för företag.

Headsetet beskrivs som bekvämt och med en slimmad utformning ska detta ge en VR-lösning med sex frihetsgrader (6DoF). Den drivs av en Snapdragon XR2+ Gen 1-processor och ger högupplöst fullfärgspass-through-kapacitet för applikationer med Mixed Reality. ThinkReality VRX stöds också av en komplett uppsättning end-to-end-tjänster.

Det nya VR-headsetet innehåller en mängd olika designframsteg för att göra det bekvämare vid längre sessioner. Innovativ pannkaksoptik hjälper till att hålla designen smal, batteriet med hög kapacitet är placerat för en bättre viktfördelning och ThinkReality VRX har även ett unikt ventilationssystem som kanaliserar värmen från skärmen bort från användarens ansikte.

Företag och andra organisationer kan utveckla för ThinkReality VRX genom att använda Snapdragon Spaces XR Developer Platform och dess OpenXR-baserade SDK. Det öppna ekosystemet Snapdragon Spaces gör det möjligt för utvecklare att bryta ny mark för innovativa upplevelser. De mest populära VR-användningsområdena för företag idag är uppslukande träning för hårda och mjuka färdigheter, samt samarbete i 3D-miljöer.

Rekommenderat startpris för Lenovo ThinkReality VRX är 16.434 kr exklusive moms och de ska finnas tillgängliga på utvalda marknader från och med juni månad 2023.

Källa: Pressmeddelande

Galleri