LEGO skall lära barn blindskrift med nytt byggset

Från sajten:
image

Oktober är World Blind Awareness Month och inför detta så lanserar nu Lego en serie som skall lära ut blindskrift på ett roligt sätt.

Serien består av spel och lekar med specialdesignade klossar. Klossarna är märkta med bokstäver och knoppar placerade som bokstäverna i Braille-alfabetet, vilket är den officiella blindskriften som togs fram redan i början av 1800-talet av Louis Braille.

Setet innehåller 287 bitar i fem olika färger. Vit, gul, grön, röd och blå. Det medföljer även två basplattor och alla bitar är kompatibla tillsammans med vanliga legobitar. Asken har givetvis även den Brailleskrift.

Riktar sig till sex år och uppåt, egentligen alla som vill lära sig brailleskrift. Varesig du har nedsatt syn eller inte så kan du spela med familj och vänner och utbilda dig samtidigt som det är roligt.

Dessa bitar har tidigare funnits via Lego Education. Vilket dessutom har varit gratis för dem som behöver det. Nu släpps dessa bitar för en större publik och du kommer kunna köpa detta set i Lego-butiker och på Legos hemsida.

40656 Lego Braille Bricks Play with Braille släpps i engelsk och fransk version första september med en prislapp på drygt 800 kronor. I början av nästa år kommer dessutom setet på italienska, tyska och spanska. Det skall gå att boka från och med idag, men tyvärr inte i Sverige.

Via: LEGO.

Galleri

2 gillningar