LE Audio är nästa generation Bluetooth

Från sajten:
LE Audio är nästa generation Bluetooth | Teknikveckan


image

Igår presenterade Bluetooth Special Interest Group (SIG) den nya Bluetoothstandarden; LE Audio. De nya funktionerna som kommer är dels högre ljudkvalitet och stöd för hörapparater men också ljuddelning.

Att SIG går ut just nu lämpar sig väl då CES 2020 i Las Vegas precis dragit igång och vad som verkligen lyftes fram var högre kvalitet på uppspelning med mindre kostnad av bandbredden, än mer energisnål än tidigare och för första gången multiströmljud. Den tidigare Codec som användes var SBC men nu kommer Low Complexity Communication Codec (LC3) som levererar högre kvalitet och lägre strömförbrukning.

 

Det som verkligen sticker ut för gemene man är Multiström. Multiström kommer tillåta en enhet skicka ljudet till flera enheter samtidigt. Detta gäller alltså både högtalare och hörlurar. Men det finns ytterligare en funktion som gör att det är möjligt att sända en eller flera ljudströmmar till ett obegränsat antal enheter. LE Audio kommer även med vad som kallas Broadcast Audio for Audio Sharing. Vilket innebär att dels kan en enhet sända ut personliga ljudströmmar, exempelvis till vänner och familj eller platsbaserade ljudströmmar som att till exempel en arena, bar, flygplats eller annan lokal sänder en ljudström till alla på plats.

Källa: Bluetooth.com

Via: AppleInsider

Läs mer

 

2 gillningar

Bilder laddas ej.

Just det, du kör beta.
Kolla gärna nu, ska ha uppdaterat så att det ska fungera med de helt sjuka kraven vi har på Teknikveckan 2.0

Nu funkar det :slight_smile:

1 gillning

Samma här