Långsam start av spel

Några av er har ju följt samt hjälpt till med byte av hårddisk i sonens dator: Byta HDD mot SSD, vad tänka på? - Teknikbubblan - Bubblan - Teknikveckan

När det var klart sa sonen att nu måste vi fixa att det tar så lång tid att ladda spel. Han visade på COD och det tog verkligen lång tid. Hur lång tid, ungefär, ska det ta? Han säger att när kompisarna byter spel tar det alltid mycket längre tid för honom. Var sitter de normala flaskhalsarna?

Ligger spelen (filerna) på SSD:n borde det inte ta lång tid.
Vad är det för processor, minne och lagring?

2 gillningar

Inte orkat ta tag i detta förrän nu.
Så här ser specen ut. Nu har den helt plötsligt börjar starta mycket snabbare. Bytte ju hårddisk och vet inte om filerna behövde gotta till sig…,:grin:

Sonen hävdar nu att den laggar lite. Han tror den blir för varm då det aldrig laggar när datorn är nystartad.

Hårddisken är en SSD M2.

Ser du eller någon vad som kan vara flaskhalsen?

Jag ser inget uppenbart. Den maskinen borde vara tillräckligt snabb, speciellt om det inte finns någon “snurrdisk” som slöar ner.

SSD:er använder sig av Trim för att optimera data. Normalt sköter Windows detta automatiskt. Men man kan alltid kontrollera när det kördes senast. Det visas i den gamla defragmenteringsdialogen.

1 gillning

Toppen. Ska kolla det där du skriver.

Körde det där nu på lunchen. Vi ska se vad som händer. Sedan var automatisk, en gång i veckan inställt, men det var 21 dagar sedan Trim kördes…

Vilket fabrikat är det på SSD:n?

Samsung

Då finns programmet Magician att hämta från Samungs webbplats.
Det kontrollerar att FW-versionen är den senaste samt att man kan kontrollera att prestandan är ok.