Läcka visar dörrvideoklocka från Aqara

Från sajten:
image

Från ingenstans dök det upp lite trevliga nyheter i Twitter-flödet för en stund sedan. Det ser ut som att Aqara arbetar på en dörrvideoklocka som har stöd för Apple Home.

Aqara G4 HomeKit Secure Doorbell ser ut att vara namnet på en helt ny produkt från företaget som aldrig ligger på latsidan. Inlägg på Twitter tidigare idag visar upp bilder på en ny produkt som onekligen ser ut att vara en dörrvideoklocka med stöd för Apple Home.

Aqara G4 HomeKit Secure Doorbell #CustomRingtone pic.twitter.com/GFlIANztLn

— 水影心 (@CyberModStudio) November 24, 2022

I ett senare inlägg visas själva produkten upp där även en mörkare version syns. Huruvida det är en produkt för kinesiska marknaden eller om den letar sig hit får vi se.

Take close look of Aqara G4 HomeKit video doorbell. HomeKit Security Video supported. pic.twitter.com/mInpNU6zV0

— ᴺᴼᵀ Eric | WaveTech (@MsDurex) November 24, 2022

Något du skulle lägga pengar på?

Källa: Twitter

1 gillning

Det var dock ingen skönhet.

1 gillning

Sant, lite väl kantig i mitt tycke.

1 gillning

Från sajten:


På CES 2023 tidigare i år visade Aqara upp sin första dörrvideodörrklocka Aqara Doorbell G4. Nu har en ganska utförlig videorecension dykt upp på YouTube.

Det är sajten WaveTech som fått tag på ett exemplar av Aqara Doorbell G4 och nu testat den. I videoklippet ovan går han igenom de olika funktionerna, visar upp hur det ser ut i appen och kommenterar ganska tydligt produktens olika egenskaper.

Detta är för övrigt den första dörrvideoklockan för Apple Home som är batteridriven samt fungerar med HomeKit Secure Video. Dessutom fungerar den med Amazon Alexa och Google Home. Stöd för Matter har också nämnts så snart standarden inkluderar kameror vilket ej är fallet idag. Den drivs med 6 stycken AA-batterier.

OBS: Glöm inte slå på textning för att få koll på det hela…

Källa: WaveTech

Från sajten:
image

Den första dörrvideoklockan från Aqara lanseras den 10 april. Aqara Smart Video Doorbell G4 har stöd för lokal ansiktsigenkänning och Apple Home.

Kinesiska Aqara presenterade sin första dörrvideoklocka officiellt på elektronikmässan CES 2023 i Las Vegas. Dock hade läckor från olika personer i Kina redan visat upp bilder på produkten.

Aqara Smart Video Doorbell G4 har stöd för ansiktsigenkänning vilken sker lokalt så ingen inblandning via molnet här. Den drivs av vanliga batterier och är den första som fungerar med HomeKit Secure Video från Apple vilket också innebär att den har support för Apple Home. Dessutom kan den strömma direkt till smarta displayer från både Google och Alexa.

Bland övriga finesser finns fri molnlagring samt lokal lagring, tvåvägskommunikation, kabelanslutning, personliga ringsignaler, aktivitetszoner och chime enheten medföljer. Dock bör man vara observant på att kapslingsklassen endast är IPx3 vilket innebär att den inte tål den svenska väderleken utomhus.

Rekommenderat pris är 1649 kronor och den kan beställas från bland annat Proshop.

Källa: Proshop

2 gillningar

Kommer ni att testa den?

Ska försöka få tag på en hem och prova! :nerd_face:

1 gillning

Troligtvis ja. Frågan är hur pass mkt man måste väderskydda den. Lite drygt att den ej pallar med svenskt klimat :confused:

Värdelös produkt här skulle jag säga om den inte klarar svenskt klimat.

Ja men lite så… hur f*n kan man göra en ringklocka som ska säljas globalt, som ej är tillräckligt ip-klassad?? Snacka om att skjuta sig i foten

Iom IPX3-klassningen så skulle jag inte använda den utomhus någonstans i världen. :slight_smile:

Nä jag fattar ej alls hur de har tänkt här

Det låter ju helgalet!

IPX3 = Strilsäkert vid max 60° lutning (1bar, 7dl vatten per minut).

Man får väl bygga den ett litet hus, haha. Annars verkar det ju vara sjukt bra värde för pengarna. Att kunna köra den lokalt är ju fantastiskt. Jag tänker att om man har en ytterdörr som är lite skyddad kanske det kan fungera? Vår kommer garanterat inte göra det, här kan det storma och regna horisontellt rakt på ytterdörren.

Har ju dock tak över dörren. Kan vara värt ett försök kanske :man_shrugging: