Kvalité och funktion för både kontor och gata

Från sajten:
image

Vi har testar Jabra Evolve2 75, som är en uppdatering av de tidigare Evolve 75 och är en kombinerad onear-hörlur för gatan och headset för kontoret.

Inte helt insatt i denna kategori av hörlurar så förväntade jag mig något helt annat efter hyllningarna innan detta test. Jag var ganska säker på att det skulle vara mästerliga hifi-hörlurar som skulle komma och jag blev en aning besviken när paketet innehöll ett kontors-headset.

Men när uppbackningen fortskred så lugnades mina nerver. Vilken kvalité, vilken tyngd. De ser ändå ut som vanliga lurar och har en mikrofon som enkelt kan gömmas undan. Efter närmare undersökningar så visade det sig även att ljudet levererar och detta är ett kontors-headset för 4250 kronor – så det måste kunna leverera det lilla extra!

Utseende

De är långt ifrån ett vanligt plastigt headset som vi är vana att se på kontor. Här snackar vi mjuk fakeläder, metall, mattsvart plast och större öronmuffar. Bygget är bra som redan nämnts, snygga, nätta och bastanta på en och samma gång. Passformen är inte dum, de ligger lätt mot öronen, har en vadderad båge som ligger mjukt på hjässan samtidigt som de är lätta. Kuddarna har skum i flera lagar, närmare bestämt två. Ett hårdare yttre lager som formar sig efter öronen och ett mjukare innanför som gör att de inte pressas mot örat. Insidan av kåporna är helt släta och ligger direkt mot örat, vilket känns som en dålig idé om man ska ha dem på sig en hel arbetsdag. Men mönstret av hål i det mjuka fakelädret gör att de faktiskt känns ganska luftiga ändå.

Funktion

Brusreducering och tal backas upp av hela 8 mikrofoner som fångar upp vår röst (4 stycken) och omgivningen (4 stycken) för att filtrera ut allt annat än din röst för att ge ett kristallklart ljud för både dig och den på andra sidan. Behöver du höra något i din omgivning så finns det en lättåtkomlig knapp för att lätt skifta över till transparens.

Beroende på hur du har mikrofonen placerad så reglerar hörlurarna själva läge, du kan prata utan mikrofonen utfälld i såkallat diskret läge, du kan svara och ta emot dina samtal som vanligt. Men med mikrofonen utfärd slår den över till prestandaläget vilket ger högre kvalitet och passar sig bäst på kontoret när du ringer viktiga samtal. Vilket ändå är en snygg kombination. Hörlurarna visar dessutom om du är upptagen i samtal och inte vill bli störd genom att aktivera en busy-lampa. Men är det någon rackare som stör ändå kan du med en enkel knapptryckning skifta över så att du hör vad vederbörande pratar om.

Jabras app är riktigt mysig. Här kan vi förutom ställa in brusreducering och anpassa ljudet via en klassisk EQ så kan vi uppdatera våra lurar direkt i appen, för att hålla dem uppdaterade med de senaste funktionerna och alternativa buggfixar. Vi kan också hitta våra lurar, genom att se var de senast användes. Har vi flera Jabra-hörlurar har vi dem koppade till samma app och det är lätt att få en bra överblick och välja lurar. Appen är dessutom väldigt snygg och har fina bilder på hörlurarna.

Tjänster

Hörlurarna möter Microsofts Open Office krav och har en dedikerad Microsoft Teams-knapp. Men kan såklart användas till den tjänst vi vanligtvis använder, som Skype, Zoom och Google Meet. Vi har också lätt åtkomst till Alexa direkt i hörlurarna – vilket inte passar alla. Både Google Home och Siri hade passat oss bättre.

Anslutning

Vi kan ansluta upp till 8 enheter för att till exempel enkelt skifta mellan telefon och dator. Under testet har vi bara använt oss av två enheter. Men detta fungerar oftast som förväntat. Tvingas vi skifta manuellt via enhetens blåtandsinställningar så ansluter de ruggigt snabbt då hörlurarna har stöd för BLT (Bluetooth Low Energy) som upptäcker och ansluter till enheter i närheten. Samma teknik som gör att det skall ske automatiskt utan att vara helt uppkopplad och dränera batteri i hörlurar och enhet.

Batteri

Med brusreducering, mikrofon och andra funktioner som busy-lampan aktiverad skall vi få ut 19 timmar. Slår vi av funktionerna så ska de ge oss 25 timmars användning. Vi får också flera timmar extra om vi enbart använder dem till musik. Det är svårt att mäta exakt använda timmar, men vi kan gå i god för att den är lång. Trots hård användning så behöver de sällan laddas. Laddning sker via USB-C och stödjer snabbladdning som ger oss 4 timmars batteri på en kvarts laddning. Vi kan ladda trådlöst med en anpassad docka, den kan köpas separat eller i paket med hörlurarna. Denna låg dock inte med i vår kartong.

2 gillningar

Jag har förra versionen av dessa och de fungerar riktigt bra, bra ljud och går att ha på sig en hel dag utan att trötta ut öronen eller huvudet. Blir grymt sugen på dessa men är inte säker på att min arbetsgivare är beredd att köpa ett par igen :slight_smile:

2 gillningar

Jag har ett par Jabra Evolve2 65 av förra generationen(?). De verkar motsvara de här. De är fantastiskt bra, men de är nästan för små. Bygeln gör att kåporna i dess mest utdragna läge fungerar på mig, men det är verkligen på sista mikrometern. Och ska jag vara petig skulle de behövt 5 mm till. Det framgick av en del recensioner men jag chansade och när de kom kände jag direkt att de var på gränsen, men jag var i så stort behov av dem att jag behöll dem.

Hur är dessa? Sitter de bra i längd, eller vad man kallar det?

Upplever att de sitter bra, men får nästan dra ut på max. Så har kanske en poäng där!.. Men förhoppningsvis är de lite längre än dina, jag brukar iof ofta få dra ut till max på hörlurar.

1 gillning

Jag har själv Evolve2 85 (over-ear), men stör mig på att det automatiska bytet mellan mina kopplade enheter (dator och mobil) inte riktigt fungerar smärtfritt.
Om jag sitter i ett telefonsamtal så vill jag ju inte bli bortkopplad från telefonen bara för att Windows notifierar att jag fått ett mejl :face_with_symbols_over_mouth: