Krypto-skurkar hackade Apples, Bill Gates, Barack Obamas och Elon Musks Twitterkonton

Från sajten:
image

Lurendrejare som försöker lura till sig kryptovaluta blir allt vanligare. Nu försökte någon göra storkovan genom att hacka några av de mest populära twitterkontona.

Flera konton med miljontals följare togs över och delade en länk där de uppmanade att sätta in kryptovaluta för att sedan få tillbaka det dubbla. Det var inga mindre än Bill Gates, Kanye West, Elon Musk, Barack Obama, Joe Biden samt konton som tillhör Apple och Uber som blev utsatta. Tillsammans med en hel del andra högt uppsatta personer.

Många av inläggen var likadana och flera höjde såklart på ögonbrynen, men ganska snart upptäckte Twitter problemet och lyckades hejda dessa busar.

Kanske inte de vassaste knivarna i lådan som komponerat dessa inlägg och det är inte så konstigt att de snabbt blev upptäckta.

Källa: Engadget.

 

 

Bland annat Elon Musk, Apple, Jeff Bezos m.fl.

Källa: Twitter Hack Snares Biden, Obama, And Musk In Bitcoin Scam

Hur kan flera konton hos viktiga aktörer blivit hackade? Känns märkligt. Att de blivit det tvivlar jag inte på, utan hur???

En intern Twitter server har blivit hackad.

2 gillningar

De fick in över 100 000 $ trots allt.

Jag skulle inte kalla dem för ”busar”.

Hehe, ja det va inte illa men de kunde nog skött det snyggare och fått ännu mer! Jag tycker ändå det är rätt busigt även om det gissningsvis var rätt organiserat!

1 gillning

Från sajten:
image

Den 15 juni drabbades Twitter av en stor cyberattack där flera stora konton kapades och gick ute med tweets om att sätta in bitcoins på kända personers konton.

Twitterkonton tillhörande några av de största på Twitter så som Bill Gates, Barack Obama, Elon Musk och Kanye West togs över och försökte lura till sig bitcoins genom att påstå att kändisarna kände sig givmilda och lovade och sätta tillbaka det dubbla beloppet till de som förde över bitcoins till deras konton. Kontot som bitcoinsen hamnade på tillhörde den gripna 17-åringen från Orlando, Florida.

17-åringen tillsammans med två andra, en man från Storbritanien och ytterligare en man från Orlando misstänks nu för över 30 brott – däribland bedrägeri, identitetsstöld och dataintrång. Den gripne kommer åtalas i Florida där minderåriga kan åtalas på samma sätt som vuxna när det kommer till finansiella brott.

Källa: Di Digital.