Kraschdetektering i iPhone 14 aktiveras på berg- och dalbanor

Från sajten:
image

Vid flera tillfällen har iPhone 14-telefoner ringt upp larmcentralen om att deras ägare har vart med om en bilolycka trots att de bara åkt berg- och dalbana.

Funktionen kraschdetektering introducerades med iPhone 14-serien samt senaste Apple Watch-modeller och är tänkt att hjälpa oss om vi någonsin är med om en bilolycka. Apple berättade under presentationen hur de matat in miljontals timmar med data från bilolyckor för att lära in vad som kan tänkas vara en riktig olycka.

Det verkar som att även nöjesparker använder samma g-krafter då det nu rapporteras om flera incidenter där Apples kraschdetektering ringt upp larmoperatörer om olyckor på just nöjesattraktioner. Troligtvis är det på grund av de plötsliga inbromsningar och kraftiga svängarna i berg- och dalbanor som får funktionen att triggas.

Via: Macrumors

Finns bara en lösning, riv Liseberg

Will Smith Reaction GIF

Vad har man som lurägare för ansvar för falsklarm?

100%.

Då antar jag att denna funktion går att stänga av.

Det kan du göra.

1 gillning

Ja för detta känns ju inte som en bra funktion om den falsklarmar. Breitling har en klocka med nödsändare som man fysiskt måste aktivera. Gör man detta "på kul" så får man stå för kostnaderna själv. Det cirkulerar en historia att någon testade detta på en bergstopp i tron att det inte skulle funka, han blev inte så glad när helikoptern anlände för att sedan skicka en saftig räkning.

2 gillningar

Folk ska komma ihåg att stänga av denna också, hur många vet ens att funktionen finns?

2 gillningar

Detta gäller AppleWatch och dess falldetektering också. Min frus triggades av den gamla bergochdalbanan på Tivoli i Köpenhamn.