Kraftig ökning av DDoS-attacker under COVID-19

Från sajten:
image

Överbelastningsattackerna har fördubblats i år.

Det är den tyska cyberskyddsleverantören Link11 som visar en rapport på kraftig ökning av attacker under pandemin. Link11 har såklart en vinning i att rapportera detta men rapporten ser ut att stämma. De har jämfört överbelastningsattackerna under april, maj och juni månad i år jämfört med förra året och det visar sig ha fördubblats. Hackers drar nytta av att fler jobbar hemifrån, trots det sked de flesta attacker på lördagar utanför kontorstid.

Attacker kommer från alla världens hörn med flest attacker går att spåra till USA, Kina och Ryssland men de har även sett en ökning från Frankrike. De utgår oftast från offentliga molntjänster så som Microsoft, Azure eller Google Cloud för att utföra attackerna.

“Pandemin har tvingat organisationer att påskynda sina planer för digital transformation, men har också ökat attackytan för hackare och brottslingar som ser till att dra nytta av denna möjlighet. Detta är en stor säkerhetsrisk för många företag, och det finns fortfarande mycket arbete att göra för att säkra nätverk och system mot attacker. Organisationer måste investera i säkerhetslösningar baserade på automatisering,” AI och maskininlärning, förklarar Richard Kullenberg, Nordenchef Link11.

Via: Link11 Pressmeddelande med hela rapporten – se den här.