Köp och sälj begagnade möbler hos IKEA

Från sajten:IKEA satsar på återvinning och öppnar sin första secondhandbutik i Eskilstuna samt börjar ta emot och sälja begagnat i alla sina varuhus

I Eskilstuna finns det en galleria, ReTuna som helt och hållet fokuserad på återbruk – där öppnar IKEA nu sin första secondhandbutik. Butiken kommer erbjuda begagnade och renoverade möbler som säljas till ett kraftigt nedsatt pris.

Men det slutar inte där, de vill även föra in detta återbruk i de vanliga varuhusen. Det innebär att du kommer kunna ta med dig din IKEA-möbel till närmaste varuhus och få den värderad vid disken för Byten & Återköp, sedan får du ett tillgodokvitto på summan som du kan handla för i varuhuset. Produkterna kommer säljas i IKEAs fyndavdelning.

De förhåller sig såklart till vissa riktlinjer och tar endast emot hela, rena och ihopbyggda möbler – soffbord, sideboards, tv-bänkar, bokhyllor, skrivbord, stolar, matbord, vitrinskåp och byråer. Så du kan givetvis inte glida in med ditt gamla durkslag och hoppas få råd med en korv med bröd.

Via: IKEA Pressmeddelande.

Så rätt, min inställning är att köper man enskilda produkter därifrån (som inte är en del av en kombination man byggt ihop eller liknande) så är det lite av ett misslyckande. Finns SÅ mycket begagnade IKEA-grejer där ute och det är ju helt awesome om man kan samla allt på IKEA. Alltså det här gör mig så glad!

1 gillning

Då slipper man kanske och sätta ihop prylarna också, det kan ju vara värt en del.

Spännande. Misstänker att sortimentet Malm inte kommer inkluderas, de är ju engångsprodukter, överlever inte en flytt

Inte de som klättrar på de heller. :joy:

De är snygga men lådbottenlösningen är verkligen usel.

1 gillning

Instämmer verkligen. Jag är ju något av en märkesnörd och köper gärna dyra möbler. Men ändå är hemmet fyllt av Ikea, bara för att det just är slit och släng. Att kunna byta ut dessa direkt i butik är en så fantastisk jävla affärsidé att jag inte kan förstå att de inte gjort det innan. Genialt.

1 gillning