Klassiska spel från Taito kommer tillbaka i nya spelsamlingar

Från sajten:
image

Ingen har väl glömt Bub och Bob från det klassiska spelet Bubble Bobble? Nu kommer de tillbaka i nygammal tappning.

Spel-serien fick en spin-off i form av en annan typ av pusselspel än vad vi fick se grabbarna i från början. Puzzle Bobble, som också fick namnet Bust-A-Move som konsolversion i vissa regioner.

Här skjuter vi färgglada bollar för att matcha och spränga undan innan utrymmet på skärmen tar slut. Ett koncept som vi sett gott om sedan dess.

Det nya spelet med det nätta namnet Puzzle Bobble 2X / BUST-A-MOVE 2 Arcade Edition & Puzzle Bobble 3 / BUST-A-MOVE 3 S-Tribute är en samling med alla olika versioner av både andra och tredje spelet i serien. Vilket innebär både arcade och konsolversioner tillsammans med nya uppdaterade spellägen.

Men det blir mer än bara pussel, även Metal Black kommer tillbaka med Metal Black S-Tribute. Denna version är baserad på Metal Black från 1996 vilket är ett klassiskt side-scrolling shooter-spel.

Spelet har dock fått en ordentlig uppdatering och här får vi fler vapen-uppgraderingar, möjligheten att spola tillbaka, sänka tempot och något modernare spara/ladda-system tillsammans med online-rankning

Längtar vi tillbaka lite extra till 1996 kommer spelet också med ett CRT-läge, där vi kan få de rullande sträcken på skärmen likt en gammal VHS-film.

Båda spelen kommer till Nintendo Switch eShop tillsammans med andra enheter och butiker andra februari.

Via: NintendoLife.

Bara jag som startat Bubble Bobble 100 gånger och tror det är detsamma som Puzzle Bobble/Bust-A-Move? Blir alltid lika besviken. Älskar Bust-A-Move, men finns risk att det tappat sin charm efter alla Candy Crash och skit.

1 gillning