Klart – denna stad får Eurovision 2024

Från sajten:
image

Det blir Malmö som återigen får arrangera Eurovision. Detta blev klart idag.

Både Göteborg, Stockholm och Örnsköldsvik fick se sig slagna i den prestigefyllda tävlingen att fylla en hel arena med schlager-älskare.

Det blir tredje gången som Malmö får stå värd. Tidigare har Eurovision-finalen gått i Stockholm tre gånger och Göteborg en gång.

Källa: SVT

På förekommen anledning. Därför avskyr Malmö ballonger.

@peteresse

Därför avskyr vi ballonger i Malmö

♬ originalljud – PeterEsse – Esse

1 gillning

Glad för Malmö, lite tråkigt för Stockholm men gladast är nog jag..:sweat_smile:. Inga störningar för fotbollen, inga störningar i trafiken och inga krav på att gå dit..:laughing:

2 gillningar

Celebrate Happy Birthday GIF by The Detour

Hm, detta trots att den S-märkta KC:n går ut dagen efter Loreens vinst och säger att Malmö inte vill och att det för dyrt och (underförstått) fortfarande inte tillräckligt uppbyggligt för en sosse-kommun. Nånting säger mig att Malmö Stad får rejält betalt för detta.

Bra val, Malmö ligger bra till för långväga gäster. :+1:

Vet inte vad jag tycker. Men samtidigt skulle jag slippa åka tåg till Stockholm iofs. :thinking:

Eurovision kostade Malmö Stad runt 18 miljoner och Region Skåne runt 8 miljoner år 2013.

År 2016 när det anordnades i Stockholm var budgeten från Stockholm stads håll 100 miljoner kronor.

För Skånsk del ansågs det inga som helst problem att få tillbaka i form av uppgång i turismen. För Malmös del så blomstrade ju hela staden också upp. Däremot finns det en uppsats som påvisar att på kort sikt är det lätt att överskatta effekten rent ekonomiskt. Lokala näringsidkare hade helt enkelt hoppas på mer kosing från besökarna.

För Stockholms del finns det en rapport som visar att intäkterna var ungefär 263 miljoner kronor. Men jag antar att det är lite samma problem där – vissa intäkter är mer abstrakta än andra. Men jag tror @xms67 i vanlig ordning är klokare där än vad jag är.

Malmö stora fördel är också det faktum att det är direkttåg mellan Kastrup flygplats och Arenan (samt vidare in i Malmö). Liksom från Lund, Helsingborg och även Köpenhamn själva så hotellrummen är nästan obegränsade i regionen.

Vidare stämmer det inte att kommunstyrelsens ordförande sa att det var för dyrt. Hon sa så här ”I ett ansträngt ekonomiskt läge går det naturligtvis inte att genomföra det till vilket pris som helst”.

Och det är väl en sund inställning, som jag antar gick hem.

2 gillningar

Woop woop det här ska bokas in!

Lycka till närmast hotel finns ledigt är ju i Teackomatorp och Höör sedan!

tycker Malmö arena är lite lite för evenemanget men kul att sprida akterna lite, men man borde lagt det mitt i riket, alltså Sveg eller Brunflo.

//Daniel

Bor i Lund så hotell skippar vi :smiley:

Aha :slight_smile: då hoppas jag du får en bra biljett :slight_smile:
//Daniel

1 gillning

Jag är inte speciellt intresserad av detta men tänkte på en sak. Har Malmö en inomhusarena som tar så mycket folk? Friends tar nästan 60.000 pers, kanske inte går att fylla upp men trist för de som är intresserade om det blir få platser tillgängliga på plats i arenan? Kankse finns en stor anläggning i Malmö också?

Malmö Arena tar 15 500 åskådare. Hade Friends varit ledigt hade det säkert hamnat i Stockholm – men Taylor Swift har lagt rabarber på det.

Den temporära arenan som Stockholm föreslog i Frihamnen i stället hade tagit 14 700 personer.

1 gillning

Malmö aren är ganska trevlig, men detta evenemanget med arenans planering gör ju all hela stor Köpenhamn ( kunglige huvudbyn) blir upptagnings område. Och tror man hade kunnat fylla en 30000 - 50000 biljetter. Ska dock sägas att jag tro att ”semifinaler/kval” veckan innan inte fyller en 30000-50000 arena. Trevligt att inte allt hamnar it Stockholm, men ännu bättre med Sveg eller Brunflo :slight_smile:

//Daniel

Är du sugen på Sveg så söker de alltid medarbetare till Foundever (tidigare Sykes eller Psykes som en bekant uttryckte det).

Kvartsfinaler på Mannes Krog & Pizzeria och final på Svegs Folkets Hus vore fint annars.

Vad har Sveg för fet arena då? :slight_smile:

Ingen, för ingen lägger ju event där, men det ligger ganska mitt i riket, långt från alla tänk lite Madrid!

//Daniel

Inget händer väl i Madrid? :sweat_smile:

”Välkommen till Madrid – Spaniens Sveg”

3 gillningar

Under en filt i Madrid… eller nja det var nog staden geografiska placering mitt på den iberiska halvön…

//Daniel