Kivra - Samla dina kvitton

Kivra släppte inatt sin funktion för att ta emot kvitton från de butiker som är anslutna till tjänsten :slight_smile: :+1:

5 gillningar

Vilka butiker är anslutna? Hittar ingen info om det.

Se bild!

1 gillning

Hittade samma på deras web. Kollade bara i appen först där man också tycker samma info borde finnas. Tre butiker som ansluter snart(!). Man får hoppas flera hänger på annars blir fet väl som med Spara kvittot appen som kom för ett par år sen.

Från sajten: https://teknikveckan.com/samla-dina-kvitton-digitalt-med-kivra

Genom Kivra kan vi snart få digitala kvitton på Ica, Åhlens och Jula.

Kivra har lyckats bli den digitala brevlåda som så många efterfrågat och nu är det dags att ta nästa steg. Med ICA, Åhlens och Jula med från start kan vi samla de gamla papperskvittorna digitalt i appen. Allt som behövs är medlemskap i respektive företags kundklubbar.

Det hela har varit känt ett ett halvår men det är först nu som Kivra-appen uppdaterats för att hantera det.

Vi får hoppas att betydligt fler hoppar på tåget så att ett momentum skapas.

Vad tycker du? Har du saknat möjlighet till digital kvitton eller slänger du dem där lika snabbt som du slänger papperskvitton?

1 gillning

O de bästa - att man inte ”kommer” behöva Ica kortet längre , utan man kan koppla de fil tex Swedbank , betala med ap o atumatiskt få kvittot till Kivra - framtiden e här !!! :relaxed::heart_eyes:

De är nästan sanningen. Om du handlar med en handscanner så kan du inte få handenheten med ett kopplat betalkort tyvärr :frowning_face: dock går de med digitala id som man kan ha i mobilen :+1:t3:

Så sant !:+1:t2:

Tur de inte finns självscanning där ja bor :wink::innocent:

Snyggt! Skönt att slippa alla papperskvitton.

Stor potential i denna service.

Bra nyheter! Precis som willys har haft i några år =D

Några är är väl ett starkt ord?

Precis - bättre sent än aldrig

Har länge tänkte att detta bör vara “enkelt” att få till. Allt är ju digitalt. Att få in digitala kvitton i banken på kontoutdraget. Men dumt att låsa det till banken, och att banken ser att man köper. Bättre då att det ligger i en separat tjänst. Eller ännu bättre som jula tex, de spar ju kvittona digitalt hos dem.

Summa kardemumma: Vill man ha det enkelt och slippa krångel, toppen att butiker sparar allt digitalt, för garanti mm. Sen ska man kanske inte lita på det till 100%, om något händer med deras system. Så då är det ju bra att det även kan lyftas ut/skickas vidare till annan tjänst. Gillar iof willys, där får man kvittot på e-posten, eller var de i deras webtjänst… :thinking:

Fick en ny summa kardemumma:
Skicka alla kvitton till sin e-post, som kort-läsaren/blipp mm läser av vid köp. Lägga in en filter i e-posten, där allt som heter något med “kvitto” hamnar i en kvitto map. Klart :hugs: Blir inte enklare.

Med risk för att jag går lite för mycket off-topic.
Funderar på att börja scanna viktiga kvitton med Office Lens och spara dem på OneDrive. Förstått att Office Lens hanterar OCR och man kan spara kvittona som pdf.

Betyder det att jag kan ha sökbara kvitton i OneDrive eller måste jag spara dessa lokalt på datorn också?

Om OneDrive stödjer sökning i pdf:er så är ju det fint.

En annan fråga, är det ok att komma med en digital kopia av ett kvitto till en butik?

En annan fråga, är det ok att komma med en digital kopia av ett kvitto till en butik?

Just den frågan ställde jag till butiksägaren på Ica Maxi Östersund och som han förklarade så ska det finns ett trasaktionsid på varje kvitto, så det ska inte spela någon roll oavsett om det ör ett fysiskt kvitto eller digitalt. Det transaktionsid’t ligger som grund vid en eventuell retur, reklamation eller garantiärende. Sen är ju frågan om det är specifikt för Ica eller om det också gäller alla butiker.

Min fru har i många år stannat viktiga(och oviktiga…:roll_eyes:) kvitton. Aldrig varit strul när vi hänvisat till ett scannat kvitto. Inte så ofta vi tvingats pröva, men de gångerna har det alltså fungerat.

1 gillning

De flesta kvitton som inte scannas in vittrar ju sönder ändå efter lite friktion i plånboken.