KG Auto La Bagnole

Från sajten:
image

Vill du ha något lätt och smidigt att ta dig runt i terrängen med eller bara något särdeles udda så är La Bagnole något för dig. Namnet La Bagnole betyder kort och gott ”bilen” och det präglar hela konceptet som är något av det mest avskalade man kan tänka sig.

Priset på skapelsen är 10 900 euro. Då ingår både dörrar, tak och stänkskärmar försäkrar den franska tillverkaren KG Auto på sin hemsida. Bilen har två elmotorer med totalt 21 hästkrafter. Dessa är kopplade direkt till bakhjulen, vilket gör att farkosten enbart är bakhjulsdriven. Den låga vikten på endast 283 kilo och de korta överhängen fram och bak ska dock göra att terrängegenskaperna ska vara goda. Total längd är 2,812 meter medan bredd och höjd är 1,49 respektive 1,46 meter.

Det går att göra två olika val när det gäller motorkonfiguration. Den ena har en toppfart på 45 km/h och den andra går upp till 80 km/h. Räckvidden ska vara 70 respektive 140 kilometer. Karossen går att få med antingen ett flak eller ett skåp bakom förarhytten med två säten.

De första leveranserna är beräknade till januari 2023, och det går att göra en förbeställning redan nu mot ett tillägg på 990 euro. Någon fler som blir sugen på denna kärra?

Källa: KG Auto

Ser cool ut men i Sverige är det nog lite marknad för dem då man inte får framföra fordon i terrängen här förutom vid några få undantag.

Har inte @Jocko en fyrhjuling ?

Är marknaden för fyrhjulingar i sverige liten menar du? :slight_smile:

Nej, har inte sagt att marknaden för fyrhjulingar är för liten i Sverige. Ser den där mer som en nöjesmaskin utifrån artikeln.

En elektrifierad efterföljare till 2CV? Den hade också en cylinder per framhjul, god fjädring, liknande antal hästkrafter och topphastighet men dubbla vikten.

2 gillningar

Hjulen ser ut som sådana där billiga reservhjul gjorda av tjock plåt som man bara får fis-köra med till närmsta däckfirma, för att reparera det trasiga orginalhjulet.